1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. Yazarımız Tuğçe Şen Baş ile Röportaj

Yazarımız Tuğçe Şen Baş ile Röportaj

Sitemizin başarılı seyahat yazarlarından Tuğçe Şen Baş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

A+A-

Sitemizin başarılı seyahat yazarlarından Tuğçe Şen Baş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Adilcevaz13.Com:

- Biz senin neler yaptığını biliyoruz fakat okuyucularımıza kendinden bahseder misin? Tuğçe Şen Baş kimdir? Neler yapar?

Tuğçe Şen Baş:
- 25.12.1988 İzmir doğumluyum. İstanbul’da yaşıyorum. Eğitim hayatım lise dönemine kadar Antalya’da geçti. Pamukkale Üniversitesi Dış Ticaret ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Seyahat etme tutkumdan dolayı 2 yıldır kurumsal hayatı bırakıp, yollara düştüm. Gittiğim yerleri ve mekanları tanıtarak, tanıtım filmlerini çekiyorum.

thumbnail_img_0091.jpg

Adilcevaz13.Com:
- Kendinizi bir gezgin olarak hissetmeye ne zaman başladınız? Gezi maceralarınızı diğer insanlarla paylaşmaya ne zaman karar verdiniz?

Tuğçe Şen Baş:
- Çocukluğumdan bu yana annemle beraber gezdiğim için ben doğuştan gezginim diyebilirim. Hayatım hep yollarda geçti. İlk gezmeye başladığım zamanlarda dijital fotoğraf makineleri yoktu. Filmli fotoğraf makineleri vardı. Çektiğim fotoğrafları arkadaşlarımla paylaşıyordum. Çevremdeki birçok kişi gezmek istediği bir yer olduğunda bana soruyordu. Sonra, Facebook’un hayatımıza girmesiyle beraber gezdiğim yerleri herkesle paylaşmam gerektiğini düşündüm. Böylece sosyal medya maceram başlamış oldu.

Adilcevaz13.Com:
- Video ve fotoğraf çekerken ilhamı nereden alıyorsunuz? Sürekli yeni fikirler bulmak zor oluyor mu?

Tuğçe Şen Baş:
- Hayır zor olmuyor, seyahat etmek benim beslendiğim bir şey olduğu için devamlı araştırıyorum. Artık takipçilerim de benimle gezdikleri yerleri paylaştıkları ve öneride bulundukları için sürekli gündemimde yeni fikirler oluyor.

thumbnail_img_0092-001.jpg

Adilcevaz13.Com:
- Seyahatlerinizi nasıl planlıyorsunuz?

Tuğçe Şen Baş:
- Evimde çalışma odamda bir harita var. FBI ajanlarının vakaları çözerken kullandığı sistem gibi, gittiğim yerlere çarpı koyuyorum. Gitmek istediğim yerlerin yanına soru işareti koyuyorum. Bu benim için keşfetmem gereken yerler anlamanı taşıyor. Rezervasyonlarımı erken dönemden yaptırıyorum. Konaklama ve uçak fiyatları çok daha uyguna geliyor. Gitmeden önce bölgeyle ilgili mutlaka araştırma yapıyorum. Notlar alıyorum. Lokasyon bilgilerini telefonumun haritalar kısmına kaydediyorum. Bütçe planlaması yapıyorum. Tabi bunun haricinde otellerden, restoranlardan tanıtım için teklifler geliyor.

Tuğçe Şen Baş:
- İlk defa yurtdışı veya yurtiçi seyahat yapacak gezginler için öneriniz nedir?

Tuğçe Şen Baş:
- Bence önce insan doğup büyüdüğü toprakları gezip görmeli. Çünkü ülkemiz bir cennet ve gezilecek çok fazla yer var. Yurt içi ve yurt dışı fark etmeksizin rezervasyonlarını erkenden yaptırmalı ve mutlaka rota planlaması yapılmalı. Çünkü internetin çekmediği yerlerde telefonuna bütün bilgiler kaydedilmiş olmalı. Yurt dışında internet ve telefon görüşmelerinin ekstra pahallı olması sebebiyle bu hazırlığın önemi çok büyük ve konaklanacak yerler ile ilgili mutlaka google yorumlarına ve puanlamalarına bakılmalı.

Adilcevaz13.Com:
- Sizce günümüz gezginlerinin/influencer’larının yaptığı en büyük hata nedir?

Tuğçe Şen Baş:
- Bu işe ilk başta para kazanmak amacıyla girilmesi bence yapılan en büyük hata. Çünkü insan sevdiği şeyi yaptığında ilettiği mesajın samimiyeti ve eğlencesiyle bunun dönüşünü zaten alıyor. Gezi ruhunun canlı tutulabilmesi için mutlaka tutkuyla yapılıyor olması lazım. Çünkü; zoraki ve ticari amaçla yapıldığında samimiyetini kaybediyor. Sizi takip eden etkileşimde bulunduğunuz kişiler ise bunu zaten fark ediyor.

thumbnail_img_0093.jpg

Adilcevaz13.Com:
- Sosyal medya ile çalışmak, özel hayat ve iş arasındaki çizgiyi kaldırıyor. Kendinizle ve seyahat deneyimlerinizle ilgili paylaşım yaparken siz bu dengeyi nasıl koruyorsunuz?

Tuğçe Şen Baş:
- Artık sosyal medya hayatımızın bir parçası olduğu için hep onunlayız. Sosyal medyadaki hızlı sirkülasyon ve tüketim kültüründen dolayı doğru şeyleri takip etmek çok önemli. Beni besleyen ve enerjimi yükselten şeyleri takip ediyorum.

Zaman zaman sosyal medyadan uzak durarak özel hayatıma eşime, kızıma, dostlarıma, kitaplarıma daha çok vakit ayırıyorum. Artık sosyal medya hayatımızın bir parçası olduğu için hep onunlayız. Sosyal medyadaki hızlı sirkülasyon ve tüketim kültüründen dolayı doğru şeyleri takip etmek çok önemli. Beni besleyen ve enerjimi yükselten şeyleri takip ediyorum. 
Zaman zaman sosyal medyadan uzak durarak özel hayatıma eşime, kızıma, dostlarıma, kitaplarıma daha çok vakit ayırıyorum. Bu dengeyi kurmak benim için zor olmuyor.

Adilcevaz13.Com:
- Pandemi sürecinde seyahate çıkmakla ilgili endişeleri olan, çekinen insanlar var. Seni bu süreçte çok fazla seyahat ederken gördük. Seyahatlerinde nasıl önlem alıyorsun? Nelere dikkat ediyorsun?

Tuğçe Şen Baş:
- Çok dikkatli davranmak zorundayım, hem kendi sağlığım hem de gittiğim ve iletişimde olduğum kişiler açısından bu çok önemli benim için. Kolonya ve dezenfektanımı hiç yanımdan ayırmıyorum. Sık sık ellerimi yıkıyorum ve kalabalık gruplarla seyahat etmiyorum. Maskesiz gezmiyorum. Zaten gittiğimiz birçok yerin nüfusu çok az olduğu için İstanbul’a göre çoğunlukla düşük risk bölgesi oluyorlar. Ve hatta bazı yerlerde vaka bile olmuyor.

thumbnail_img_0103.jpg

Adilcevaz13.Com:
- Pandemi süreci bittiğinde yapacağın, planlanmış seyahatlerin var mı? Süreç bittiğinde seni hangi ülkede göreceğiz?

Tuğçe Şen Baş:
- Elbette var. Birçoğumuzun da olduğu ve hayal ettiği gibi. Pandemi öncesinde Karadağ’ın Budva ve Kotor şehirlerini gezmeyi planlıyordum. Malum sebeplerden dolayı ertelemek durumunda kaldım. Süreç bittiğinde ilk olarak beni orada göreceksiniz.

Adilcevaz13.Com:
- Uzun zamandır gazetemizde seyahat yazarlığı yapıyorsunuz. Takipçilerimiz sizi ve yazılarınızı burası hariç nereden takip edebilirler?

Tuğçe Şen Baş:
- Gezdiğim yerleri anlık olarak instagram hesabımda paylaşıyorum.

Link:
https://instagram.com/bakmadangezme
Blog yazılarıma internet sayfamdan ve buradan ulaşabilirler.

Web: www.bakmadangezme.com

Eğlenceli videolarıma ise Youtube kanalımdan ulaşabilirler.
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UC9mMQ67hh9j0GZx9GyF5VpQ

Adilcevaz13.Com:
- Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersin?

Tuğçe Şen Baş:
- Gezmek insana çok fazla şey öğretiyor. Tutkularınızın peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin. Hayatınız boyunca gezebileceğiniz kadar çok yer gezin.

Sitenizde yazıyor olmaktan ve bu röportajı sizinle yapıyor olmaktan onur duyuyorum. Çok teşekkür ederim sizlere. Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Benim için çok keyifli bir röportaj oldu umarım sizde okurken keyif alırsınız.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum