1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile Yaptığımız Röportaj

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile Yaptığımız Röportaj

7 Haziran 2015 genel seçimlerine az bir süre kala, Ak Parti Bitlis 1. Sıra Milletvekili adayı Vedat Demiröz ile gündeme dair röportaj yaptık. Demiröz, samimi bir ortamda geçen röportajda sorularımızı cevaplandırdı.

A+A-

Özcan BEŞKARDEŞ / Tuncer NACAR / BİTLİS - 7 Haziran 2015 genel seçimlerine az bir süre kala, Ak Parti Bitlis 1. Sıra Milletvekili adayı Vedat Demiröz ile gündeme dair röportaj yaptık. Demiröz, samimi bir ortamda geçen röportajda sorularımızı cevaplandırdı.

Adilcevaz13.Com:


- Sayın Vekilim seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Vedat Demiröz:

- Bir aydan fazladır hiç kesintisiz Bitlis merkezde ve ilçelerimizde esnaf ziyaretleri, köy ziyaretleri, STK ziyaretleri yapıyoruz. Duruma göre bazen Milletvekili adayı arkadaşlarımızla teşkilatlarımızla birlikte bazen de ayrı ayrı programlar yapıyor, vatandaşlarımızla birebir sohbet ederek dertlerini sıkıntılarını paylaşıyoruz. Son on beş günde çalışmalarımıza daha da hız verdik. İnşallah bu gayretlerimizle ve hemşerilerimizin de desteğiyle 7 Haziran'da zaferle çıkacağız.

Adilcevaz13.Com:


- Seçim Çalışmalarıyla ilgili sıkıntılarınız var mı?


Vedat Demiröz:

- Bitlis diğer bölge illerimize göre daha sakin ve huzurlu bir şehir, şuana kadar sıkıntıyla karşılaşmadık bir iki lokal olayın dışında bunlarda normaldir.


dsc_0400.jpg

Adilcevaz13.Com:


- Çözüm sürecinin bölgedeki etkisini nasıl buluyorsunuz, çözüm süreci seçimden sonra devem eder mi?

Vedat Demiröz:

- Çözüm süreci bölgede karşılık buldu. Seçimden sonrada tabi ki devam edecektir. Hemşerilerimizle konuştuğumuzda çözüm sürecinden son derece memnun olduklarını gözlemliyoruz. Vatandaşlarımız arasında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil, çözüm sürecini bozan kim olursa olsun halkta destek göremez ve karşılıkta bulamaz. Çözüm sürecinde Ak Parti büyük bir risk almış ne kadarda bazı kesimler tarafından taviz olarak algılansa da kan akmamsı için, partimiz bu yolda siyaseten zarar görmeyi göze alarak bu işe girişmiştir. İnşallah sonu hayırlı olacak.

Adilcevaz13.Com:


- Vatandaşların en çok talepleri nelerdir?


Vedat Demiröz:

- Ben dört yıldır Milletvekiliyim. Bu süreçte vatandaşlarımızın talepleri oluyor. En çok da iş konusunda, özellikle de kadrolu iş talepleri oluyor. Vatandaş bana geldiğinde işsiz olduğunu, konuştuğumuzda iş kurda çalıştığı ortaya çıkıyor ya da özel sektörde sigortalı çalıştığı ortaya çıkıyor. İş kurda maaş alan sigortası yatan vatandaşta ben işsizim diyor, anlayacağınız çalışanda işim yok diyor. İstihdam sağlamanın en önemli yolu çözüm sürecinin nihayete ermesidir. Akabinde özel sektörde buraya gelir yatırımlarda artar işsizlik sorunumuz da çözülür. Ak Partiye sahip çıkarsak özlenen gün yakındır.


dsc_0410.jpg

Adilcevaz13.Com:


- Tatvan Devlet Hastanesinin açılışı ne zaman yapılacak?

Vedat Demiröz:

- Tatvan Devlet hastanesi 400 yataklı büyük bir hastane biz bu mayısta açmayı planlıyorduk ancak maalesef yüklenici firma işlerini yetiştiremeyince dört ay ek süre aldı. Açılışını ekim ayında yapacağız. Bu hastanemiz 66 bin M2 kapalı alan üzerine kurulu devasa bir hastane olacak. Ayrıca Ahlat’taki hastanemize de ek 50 yatak daha ilave ediyoruz. Onunda temelini attık, inşallah bu hastanelerimizin faaliyete girmesiyle ilimizde hastanelerle ilgili sıkıntımız kalmayacak.

Adilcevaz13.Com:


- Son zamanlarda sosyal medyada Bitlis’te havaalanı yapılmayacak söylentileri var, ilimize havaalanı yapılacak mı yapılacaksa ne zaman yapılacak?


Vedat Demiröz:

- Havaalanın yeri yıllar önce kamulaştırılmış, arazi sorunumuz yok. Konu Başbakanımıza iletildi. Yapılan görüşmeler sonucunda etüt çalışmalarının başlaması talimatı verildi. İnşallah önümüzdeki süreçte Bitlis’imiz havaalanına kavuşmuş olacak.


dsc_0415.20150527133308.jpg

Adilcevaz13.Com:


- Özel sektör ilimize yatırım yapmamsının sebebi ne, İlimizdeki işsizlik sorununa nasıl bir çözüm getirmeyi düşünüyorsunuz?

Vedat Demiröz:

- İlimiz 6. teşvik bölgesinde yer almaktadır. Örnek vereyim bir yatırımcı 100 lira yatırım yapıyorsa 112 lirada devlet vermektedir. Buna rağmen özel sektör güvenlik sorunlarından dolayı maalesef ilimize tam manasıyla yatırım getiremedik. İşte burada çözümün önemi ortaya çıkıyor. Çözüm süreci nihayete ererse yatırımlarda artar. Biz hükümet olarak 400 yataklı Tavan devlet hastanesinin yakında açılışını yapacağız. Ayırıca Ahlat’a yakın zamanda Engelli yaşam merkezinin temelini atacağız. Rahvada yapılacak olan 520 dönüm üzerine kurulan organize Sanayi Bölgesinin problemlerini çözdük. Temmuz ayında 50 ye yakın firmaya yer tahsisi yapılacak. 15 ay süre verilecek üretim tesislerini yapmaları için ve 15 aydan sonra bu firmalar üretime başlayacaklar, ayrıca çağrı merkezi hizmet ihalesini kazanmış durumda burada şuan 200 yakın insan çalışıyor önümüzdeki günlerde 200 kişi daha işe alınacak, tüm bunları topladığımız zaman istihdama yönelik çok güzel yatırımlarımız var. Ama önceliğimiz çözüm sürecinin nihayete ermesiyle bölgemize özel sektörün yatırımlarıyla işsizliğik sorunu tamamiyle çözülecektir. Kısacası her şey çözüm sürecine bağlı.

Adilcevaz13.Com:


- İlimizde ve ilçelerimizde doğalgaz çalışmalar başladı. Ahlat ve Adilcevaz’a doğal gaz çalışmaları ne zaman başlayacak?


Vedat Demiröz:

- Aslında şansızlık doğal gaz hattının bu ilçelerimize ters öbür taraftan gelmesi bu iki ilçemize ters düştü. Doğalgaz Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimize de gelecek. İnşallah Doğal gaz hattı çalışmaları o iki ilçemiz de en kısa zamanda başlayacaktır.


dsc_0427.jpg

Adilcevaz13.Com:


- Ankara kulislerinde ve ilimizde yeni kurulacak hükümette sizin Bakan olarak isminiz geçiyor bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz?

Vedat Demiröz:

- Bu benim elimde olan bir durum değil. Tabi bu Başbakanımızın inisiyatifinde olan bir durum ben partimin bir neferi olarak varım, ille de öyle bir beklentimiz olmaz. Bu partide milletvekili olarak halkımıza hizmet etmek bile büyük bir şereftir. Arkadaşlarımızda benim kadar bakanlık yapacak düzeydedir. Ben bu durumu vatandaşlarımızın duası niyetine kabul ediyorum.

Adilcevaz13.Com:


- Ülkemizde Başkanlık sistemi gereklimi?

Vedat Demiröz:

- Başkanlık sistemi kesinlikle olmalı. Darbe anayasasının tamamı değiştirilmeli, seçim barajları kaldırılmalı ve Ülkemizin 2023-2071 hamlesi için başkanlık sistemi olamazsa olmazımızdır.

Adilcevaz13.Com:

- Bu dönemde parti olarak tek başınıza iktidar olacağınıza inanıyor musunuz?

Vedat Demiröz:

- Şüphesiz Ak Parti dördüncü kez tek başına iktidar olacak, hiçbir şüphemiz yoktur. Ülkemizin geleceği içinde en hayırlısı budur.

Adilcevaz13.Com:


- Bitlis’te Vekil sıralaması nasıl olur?

Vedat Demiröz:

- Biz 3-0 yapmak için çalışıyoruz. Fakat takdir milletindir sandıktan çıkana saygı duyacağız.

Adilcevaz13.Com:


- Sayın vekilim sitemizi takip ediyormusunuz?


Vedat Demiröz:

- Sitenizi vakit buldukça Kesinlikle takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. İlimizin ve ilçelerimizi tanıtımına çok ciddi katkılar sunuyorsunuz. Bitlis'te objektif habercilikte çok başarlısınız, bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İşiniz çok zor fakat çok güzel ve iyi işler yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamı diliyorum.


dsc_0433.jpg

Adilcevaz13.Com:


- Sayın vekilim son olarak ne söylemek istersiniz?

Vedat Demiröz:

-7 Haziran Genel seçimleri ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşıyan bir dönüm noktasıdır. Ben milletimizin geçmişte yaşananlara ve ülkemizin dünyadaki geldiği konumuna bakarak Yeniden istikrardan yana oy kullanacağına inanıyorum. Sizlerde, b
uraya kadar zahmet edip geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum, ayrıca sizi tebrik ediyorum, kolay değil bu işleri tarafsız bir şekilde yapmak. Bize düşen sorumluluğu biz her zaman yapmaya hazırız Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
8 Yorum