1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. Başkan Necati Gürsoy’la Gündeme Dair

Başkan Necati Gürsoy’la Gündeme Dair

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’la 5 yıllık Belediye Başkanlığı sürecini, projeleri ve merak edilen soruları sorduk ve cevaplarını aldık.

A+A-

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’la 5 yıllık Belediye Başkanlığı sürecini, projeleri ve merak edilen soruları sorduk ve cevaplarını aldık. Sohbet havasında geçen röportajımızı siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

- Başkanım öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. 2014 yılından itibaren 4 yıldan uzun bir süreyi geride bıraktık. Belediye Başkanlığını devraldığınızda ilk icraatınız ne oldu?

Necati Gürsoy: Değerli arkadaşlar, ilçemizin gazetecileri olarak sizlerde takip etmişsinizdir. Biz görevi devraldığımızda ilk önce Adilcevaz’ın genel bir durumunu masaya yatırdık. İlçemizin röntgenini emarını çektik, nerede ne eksiğimiz var ilk önce onu masaya yatırdık ve sonra mali durumumuza baktık. Mali durumumuz beklentimizin çok çok altındaydı, hatta yok denecek kadar azdı. Belediyemizin yaklaşık 20 Milyonun üzerinde borcu ve hemen ödenmesi gereken 800 Bin TL mazot borcu vardı. Bir yol haritası belirledik ve hizmet politikamızı ona göre yaptık.

- Başkanım ilçemizde şuan önemli bir yol ve parke çalışması var. Bu yıl içerisinde büyük ölçüde yol sorunu çözülüyor. Ancak içme suyuyla ilgili özellikle yaz aylarında sorun yaşadı. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?


Necati Gürsoy: Seçime girdiğimizde vatandaşlar geliyorlardı sadece Cevizkent ve TOKİ’nin yolunu yap başka bir şey istemiyoruz diyorlardı. Bırakın buraları ilçenin hiçbir yolu iyi değildi. Biz TOKİ ve Cevizkentin yollarını ilk yıl içerisinde yaptık. Hatta Bize ait olmamasına rağmen hemşerilerimin mağduriyetini gidermek için geçen yıl TOKİ’nin iç yollarını da belediye olarak biz yaptık. Çayır Mahallesi, Sanayi Yolu, Hastanenin alt caddesi, Kaleboynu mahallesi, Atatürk mahallesinin üst yolları, Hıdırşah mahallesinin ana arterleri, Yol genişletmeleri derken 4 yıl içerisinde yaklaşık 300 bin metrekare yol yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yıl içerisinde Eğinler mevkii bitirip Selçuklu Mahallesi ve Eraslanlar mevkisine geçiş yapacağız. Bu yılsonuna kadar çarşıdan Müftüoğlu petrol hariç tüm yolları bitirmiş olacağız. Bu yolu niçin yapmadığımızı ise açıklayacağım.

İçme suyu ile alakalı olarak Biz geldiğimizde Selçuklu mahallesinde bir damla su yoktu biz Dağları delerek su getirdik. Bir şansızlık oldu bu yıl ilçemize bir damla yağmur yağmadı. 4 Farklı yere sondaj vurduk ve bu sondajları şebekeye dahil ettik. İçme suyu problemi yaşayacak mahallelerimize su taşıdık, bırakın mahalleleri Bahçedere, Çanakyayla, Kakger, gibi çevremize bile su götürdük.

Bakın ilçemizde imar tadilatı yaptık, bu tadilatla vatandaşlarımız büyük bir problemden kurtuldu. Vatandaşlarımızın oturacağı bir park kalmamıştı. Bütün parklarımızı yeniledik ve siz vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Öğretmen evini önce tadilat ettik ve sonra öğretmenlerimize tahsisini sağladık. Bunlar basit işler değil. Vatandaşlarımızın kullanacağı bir hamam yoktu, hamam ve sauna yaparak büyük bir eksikliği giderdik. Spor yapmak isteyenler için spor ve fitness salonu açtık. Camilerin tamamına destek olduk, onarımını gerçekleştirdik. Muhtarlarımız için ofis yaptık ve hizmete sunduk. Çalağan çayı Nacarlar mevkisinden gelen çay açıktı onu düzene soktuk ve kapalı sistem sulama suyu yaptık.

Plajlarımızın tamamını düzenledik, bölgede çalışan ve Van Gölüne kirli su kanalizasyon akıtmayan tek ilçeyiz. Bu hizmetleri yaparken 20 milyon borcumuzu yarı yarıya düşürdük. Bugün Belediyemizin 10 Milyon civarında bir borcu kaldı. Bir yandan vatandaşlarımıza hizmet ettik diğer yandan Belediyemizin borcunu ödedik.

İlçemizin girişinde Zalpaşa ve Ulu caminin Adilcevaz’a yakışmayan bir görüntüsü vardı. Aylarca uğraştım ve bu iki camimizi yatırım programına soktuk, ihale ettik. Bakın şimdi çok güzel bir hale geldi ufak tefek peyzaj işleri kaldı.


- Adilcevaz Turizm Şehri olabilir. Bununla ilgili bir çalışma olacak mı?

Necati Gürsoy: Adilcevaz Van Gölünün en güzel sahillerine sahip bir ilçe. Biz tüm sahil şeridimizin temizliğini düzenli yapıyoruz. Plajlarımızı kullanılabilir hale getirdik. Şimdi SUKAY Park bölgesine büyük bir ahşap iskele yapıyoruz. Şuan bir Aqua Park ve yanında büyük bir iskele projemiz var. 2019 yılında bu projemizi hayata geçirerek tüm yöre halkını ilçemize çekeceğiz, bu sayede turizm canlanacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacağız.

Ayrıca Adilcevaz’ın çevresine 1,5 milyon ağaç dikeceğiz, bunun 1 milyonu ceviz 500 bini ise diğer ağaç türlerinden olacak. Bu sene teraslama çalışmalarını başlatıyoruz.


- Belediyemizde Taşeron kaç kişi çalışıyor?

Necati Gürsoy: Bakın 2013 yılında ödenen mazot parası 3 Milyon TL üzerinde. Biz 2014 yılından bu güne kadar toplam 950 Bin TL mazot parası ödemişiz. Bu tasarrufları yapınca 20 kişi ilaveten taşerona almışız. Bu 20 kişi evlerine ekmek götürüyor. Diyorlar bu kadar kişi işe aldı aldığımız işçi sayısı bellidir. Fuzuli masrafları kıstık ve birkaç hemşerimizi işe aldık.

- İçme Suyuyla İlgili bir proje var mı?

Necati Gürsoy: Bizim içme suyu tesisimiz iyi değil. Gerek altyapı, gerek ishale hatları bununla ilgili proje yaptık. 24 trilyonluk bir proje şuan Genel Müdürlükte ihale aşamasında. Allah kısmet ederse bu sene sonuna kadar bunu ihale edeceğiz. Yeni hatlar ve yeni depolar yapacağız. Adilcevaz merkez ve Selçuklu mahallemize içimi rahat, dinlenmiş ve arıtılmış içme suyu vereceğiz.

- Dolar artışıyla beraber her şeyde olduğu gibi kömür fiyatları da yükseldi. Son günlerde Doğalgaz çalışması olacak mı diye vatandaşlarımız soruyor?

Necati Gürsoy: Ak Parti Genel Başkan yardımcımız Sayın Vedat Demiröz’ün destekleriyle geçen yıl biz bunu programa soktuk. Doğalgaz ya Tatvan üzerinden yada Erciş üzerinden Adilcevaz ve Ahlat’a gelecek. Biz bunu hızlandırmak için bu ay içerisinde Ankara’ya gideceğiz. Zaten Çarşı ile Müftüoğlu petrol arasındaki yolu yapmamamızın en büyük sebebi Doğalgaz çalışmasıdır. Bu sene burayı yaparsak seneye Doğalgaz gelince o yolu yeniden sökmek zorunda kalacaktık. Doğalgaz Ahlat ilçemizle beraber Bizimde ilçemize en kısa zamanda gelecektir. Hemşerilerim bu konuda rahat olsunlar.

- Sosyal medyada özellikle ilçe dışında yaşayan hemşerilerimiz tarafından eleştiriliyorsunuz, sebebi nedir?

Necati Gürsoy: Benim tek derdim var Adilcevaz. Adilcevaz benden de herkesten de önemlidir. Buranın huzuru, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı bizim için en önemli hizmettir. Her yerde söylüyorum birbirimizi çok sevelim, çok sayalım, kırmayalım. Herkes gider biz kalırız. Bakın İstanbul’da Ankara’da Balıkesir’de ülkenin çeşitli yerlerinde 10 yıldır ilçeye gelmeyen arkadaşlarımız bilip bilmeden bizi eleştiriyor. Sürekli söylüyorum buyurun gelin yaz aylarında tatilinizi ilçenizde eşinizle dostunuzla yapın. Hepinizin burada bir evi olsun. Birlikte daha iyi işler yapabiliriz. Ama ne hikmetse bu arkadaşlarımız bize destek olacaklarına uzaktan sosyal medyadan yazıp çiziyorlar olsun, ama biz onları da çok seviyoruz. Ben şunu demeye çalışıyorum Adilcevaz Türkiye’nin en huzurlu yeri. Ayrıştırmayalım,  bakın yol su hizmet bunların hepsi olur ama ben Adilcevaz’da birinin kalbini kırarsam ömür boyu vicdan azabı duyarım.

- Başkanım gençlerimiz için bir projeniz var mı?

Necati Gürsoy: Kıymetli arkadaşlar Göreve başladığımızdan bu güne kadar birçok yere Adilcevazlı gençlerimizin alımını sağladık. Güvenlik korucusu, Polis, Asker, Sosyal Politikalara ve buna benzer birçok kuruma gençlerimizi yerleştirdik. Şuan Milletvekillerimizin desteğiyle İstihdama yönelik bir çok projemiz var. Bunların başında çağrı merkezi geliyor. Bunu en kısa sürede yapacağız. Ayrıca büyük bir dikim fabrikası kuracağız. İnşallah bu iki işletmede en az 300 gencimiz iş sahibi olacak.

- Son olarak  yeniden Belediye Başkanlığı’na adaymısınız?

Necati Gürsoy: Ben memleketime hizmet arzusuyla geldim o zaman gerek Milletvekillerimiz gerek Adilcevaz halkı illaki gel dedi bizde geldik ve çok güzel projeler yaptık. Şuanda işin içindeyiz o projelere devam ediyoruz. Bazıları aday değil diye yaygara yapıyorlar.  Allah kısmet ederse  Partim, Genel merkezim Milletvekillerimiz ve en önemlisi Kadirşinas Adilcevazlı hemşerilerim uygun görürse  evet 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimlerde Adayım. İlçemizdeki  huzuru devam ettirmek için, yarım kalan projelerimizi tamamlamak için bir dönem daha halkımıza hizmet etmek istiyorum. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.

- Çok güzel bir sohbet olduğuna inanıyoruz. Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Necati Gürsoy: Basın ilçemizin gözü kulağıdır. Sizlerde gerçekten ilçemizin haberlerini tanıtımını en güzel şekilde yapmak gayretindesiniz. Bu güzel sohbet ortamını oluşturduğunuz için ben size teşekkür ediyorum.

dsc_0010-021.jpg

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 9858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum