1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. Basın Yayın ve Enformasyon Gen. Müd.Yard. Uğur Eroğlu ile Röportaj

Basın Yayın ve Enformasyon Gen. Müd.Yard. Uğur Eroğlu ile Röportaj

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Hemşerimiz Sayın Uğur Eroğlu ile yaptığımız röportaj...

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ANKARA - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Hemşerimiz Sayın Uğur Eroğlu ile makamında samimi bir ortamda yaptığımız röportajda kendisini yakından tanıma fırsatımız oldu. 

Uğur Bey İstanbul doğumlu olmasına rağmen Adilcevaz ile olan bağını hiçbir zaman koparmamıştır.

Sorduğumuz her soruda Adilcevaz sevgisini dile getiren Eroğlu, Makamında bulundurduğu Adilcevaz tablosunun yanı sıra Adilcevaz ile ilgili Kitap ve Dergi gibi dökümanlar kendisinin ne kadar Adilcevaz sevdalısını olduğu gözler önüne serdi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Hemşerimiz Sayın Uğur Eroğlu ile Yaptığımız Röportaj;

Adilcevaz13.Com:

- Sayın Uğur Bey Kendinizi Tanıtır mısınız?

Uğur EROĞLU:

- 1977 İstanbul doğumluyum. Aslen Adilcevazlıyız ama babamın işi dolayısıyla zaman zaman değişik yerlerde bulunduk. İstanbul, Erzurum ve Ankara’da bulunduk. Yaklaşık 30 yıl kadardır da Ankara’da ikamet ediyoruz. 1998 Yılı Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Ardından Maliye Bakanlığında çalışmaya başladım.. 2012 yılı Nisan ayında da Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandım ve şu anda bu görevi yürütmekteyim.


dgn_5222.jpg

Adilcevaz13.Com:

- Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Görevini Yapmaktasınız. Daha Önce Hangi Görevlerde Bulundunuz?

Uğur EROĞLU:

- Daha önce Maliye Bakanlığı’nda memuriyet hayatıma 1994 yılında düz memur olarak başladım. 2001 yılında sınavı kazanarak muhasebat kontrolörü olarak görev aldım. 2008’de Gelir İdaresinde Grup Başkanı olarak atandım ve 2012 yılında da şu anki görevime başladım.

Adilcevaz13.Com:

- Adilcevaz’dan Ne Zaman Ayrıldınız? İlçemiz Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir? Dışarıdan Baktığınız Zaman İlçemizi Nasıl Görüyorsunuz ve İlçemizin Geldiği Noktayı Nasıl Buluyorsunuz?

Uğur EROĞLU:

- Biz Adilcevaz’da doğup büyümedik ama Adilcevaz’a sık sık gidip geldik ve hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Ne kadar orada doğmamış olsak ta, görmüş olduğunuz gibi Adilcevaz’ın resminin yer aldığı tablo odamın duvarında bulunmakta. Beni tanıyan herkes mutlaka Adilcevaz’ı özeliklerini ve yerini bilir. Mutlaka herkese Adilcevaz’ı anlatmışımdır ve her zaman reklamını yapmışımdır. Bu anlamda Adilcevaz’ı seviyoruz. Adilcevaz’a aralıklı olarak 3-5 yıl arayla gittik geldik. Sürekli her gidiş gelişimizde de Adilcevaz’daki değişiklikleri gördük ama özelikle de son bu 8-10 yıllık süreç içinde Adilcevaz benim gördüğüm kadarıyla bayağı değişiklik içerisinde yani dışarıdan fiziksel görünüm anlamında olsun, insanların bakış açısı anlamında olsun, Adilcevazlılarında bakış acısı değişti ve bu anlamda büyük değişim var. Adilcevaz’ın ileriye dönük bir değişim içerisinde olduğunu görüyorum.

Adilcevaz13.Com:

- Adilcevazlı Bürokrat Hemşerilerimiz Son Zamanlarda Önemli Yerlere Geliyorlar. Bu Konu Hakkında Neler Düşünüyorsunuz?

Uğur EROĞLU:

- Tabi sevindirici bir şey bizler için ama ne kadar yeterli veya toplamda baktığımız zaman kaç kişi var ona bakmak lazım. Sayı olarak aslında pekte fazla değiliz. Saymaya kalktığın zaman bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar bürokratımız var. Bu sayının daha da artması lazım. Geçmiş dönemlere oranla daha iyi durumda ancak bu da yeterli olduğu anlamına gelmiyor. Başka illere ilçelere baktığımız da çok sayıda bürokratları, daha fazla sayıda iş adamları var ve birbirlerine tutunuyorlar, birbirlerini destekliyorlar ve bu da o yörenin kalkınmasına mutlaka katkı sağlıyor. Ama Adilcevaz bu konuda çok iyi durumda değil açıkçası. Benim Ankara’da tanıdığım görüştüğüm çok sayıda Adilcevazlı bürokrat yok. Bitlisli bürokratlarda bizim hemşerimiz aynı zamanda onlarla da görüşüyoruz. Ama Adilcevazlı olarak çok sayıda değiliz.

Adilcevaz13.Com:

- İlimiz ve İlçemiz Hakkında Herhangi Bir Çalışma Ya da Projeleriniz Var mı?

Uğur EROĞLU:

- Bende bu kuruma yeni geldim sayılır. Buraya adapte olmamız burayı tanımamız ancak gerçekleşti. İlimiz ve ilçemizle ilgili bazı düşüncelerimiz var, özellikle yerel basınla ilgili düşüncelerimiz var. Burası yerel basını destekleyen bir kuruluş, yerel basına bir takım imkânlar sunuyor ve yerel basınla ilgili çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla hem Bitlis, hem Adilcevaz ve o çevredeki yerel basının faydalanması anlamında birtakım düşüncelerimiz var. Batı tarafındaki yerel gazeteler bizden daha çok faydalanıyor ve ben onu gördüm. Diğerleri yeterince bizi tanımıyor ya da biz onlara ulaşamamışız. Ama bu konuda doğu illerini kapsayan bir program yapacağız. Oralara giderek tüm gazetecileri bir araya getirip onlara kendimizi anlatacağız. Nasıl bizden faydalanabilirler onu anlatacağız. Şu an yeri ve zamanı somutlaşmamış olmamakla birlikte bu yıl böyle bir program yapmak niyetimiz var.

Adilcevaz13.Com:

- İlçemizim En Büyük Sorunu Sizce Nedir? Adilcevaz’ın Gelişmesi İçin Ne Tür Çalışma ve Projelere İhtiyaç vardır? Bu Konu Hakkında Düşüncelerinizi Öğrenebilir miyiz?

Uğur EROĞLU:

- Adilcevaz ile ilgili iki konuya değinmek lazım. Tabi bu her yer için geçerli sadece Adilcevaz için geçerli değil. Birincisi Adilcevaz’ın tüm sivil toplum kuruluşlarının devlet kurumları ile birlikte uyum içinde ve eş güdümlü olarak çalışmasını sağlamak lazım. Kaymakamlık, belediye, vakıflar, dernekler ve hemşeri dernekleri olarak bunların uyum içerisinde çalışması halinde Adilcevaz çok güzel yol alır. Ama herkes kafasına göre bir şey yapmaya çalışırsa, o onu engellemeye çalışırsa, o ona farklı bir şey yaparsa yani herkes ipin bir ucundan tutmuş farklı yerlere çekiyor gibi; kimi sağa, kimi sola, kimi öne, kimi arkaya, böyle olursa o zaman hiç bir yere hareket edemezsin. Bu uyumu sağlamak lazım. İkincisi Adilcevaz’ın düşünce olarak biraz daha farklı düşünmesi lazım. Yani bireysel işlerden ziyade Adilcevaz’a katkı sağlayacak işlere yönelmesi lazım. Bugün siyasilere gidiyoruz, bir takım yerlere gidiyoruz, bazı taleplerde bulunuyoruz ama sürekli bireysel talepler geldiği zaman insanlar bundan bir yerden sonra bıkıyorlar. Somut projeler yapıp Yöreyle ilgili, ilçeyle ilgili projelerle gittiğiniz zaman; Biz böyle bir şey istiyoruz, böyle bir kaynak istiyoruz denildiğinde o zaman insanlar daha fazla yardımcı olabiliyorlar ve onlarda karşı tarafla görüşmelerde ricacı oluyorlar. Bireysel konularda bir şeyler talep etmek zordur. Ama bir ilçe için, bir topluluk için bir şeyler talep edersen rahatlıkla bunu yapabilirsin.

Adilcevaz13.Com:

- Önümüzdeki Yıllarda Siyasette Yer Almayı Düşünüyor musunuz?

Uğur EROĞLU:

- Öyle bir düşüncem yok. Biz bürokrasiye alıştık. Yani Maliye kökenliyiz, bürokrat kökenliyiz. Siyaset çok çok farklı bir şey çok farklı bir iş onu herkeste yapamaz. Önümüzdeki yıllar 10-20 yıl sonra insanın nerde olacağını hiç kimse bilemez ama hiç öylede de bir düşüncemiz yok. Ben siyasete soğuk bakan bir insanım kendi anlamımda.

Adilcevaz13.Com:

- Ülkemizin Gidişatını Nasıl Buluyorsunuz? Sosyal, Kültürel, İnsan Hakları ve Ekonomik Olarak Geldiği Nokta Sizce Nedir?

Uğur EROĞLU:

- Ülkemizin genel gidişatı bence gayet olumlu ve iyi yerde. Daha yapılması gereken şeyler var alınacak yollar var. Ama genel anlamda baktığımız zaman hem sosyal yönden, hem ekonomik yönden, hem kültürel yönden, hem de insan hakları bakımından bir 10-15 sene öncesiyle kıyas edilmeyecek durumda, o yıllara göre iyi durumdayız. Ülkenin genel olarak iyiye gidişinin bizim oralara da yansıması mutlaka oluyor. 15 sene önceki Adilcevaz ile şimdiki Adilcevaz bir değil. Baktığın zaman bunu mutlaka görebiliyoruz. Hele ki benim gibi sürekli orada yaşamayıp ta 3-5 senede bir gören birisi bunu daha iyi anlayabiliyor. O karşılaştırmayı daha iyi yapabiliyorsunuz. Ancak bu güzel gelişmelere rağmen bundan daha fazla pay almamız lazım, daha fazla buna katılmamız lazım. İşte buda projeler yaparak, eş güdüm içinde çalışarak olur.


ugur-eroglu.jpg

Adilcevaz13.Com:

- Adilcevaz’a En Son Ne Zaman Gittiniz? Adilcevaz’da Ev Alıp Oraya Yerleşmeyi Düşünüyor musunuz?

Uğur EROĞLU:

- Adilcevaz’a en son 3 sene önce gittim. İlerde oraya yerleşmem olabilir, şimdi buralara yerleşmişiz, işimiz gücümüz burada. Emekli olamadığımız sürece Ankara’dan ayrılma gibi bir durumumuz yok. Maalesef Ankara’ya mahkûm kalmış durumdayız. İlerde imkân olursa isterim Adilcevaz’da bir yerim olsun, en azından yazları gidip yazın yaz tatilimi orada geçireyim, senenin bir 6 ayı orada kalayım isterim yani. Adilcevaz benim hakikaten sevdiğim güzel bir yer. Memleketimin olması ötesinde şöyle baktığım zaman; denizi var, yeşilliği var, iklimi çok güzel, insanları güzel, gerçekten kalınacak bir yerdir Adilcevaz.

Adilcevaz13.Com:

- Kişisel Olarak Aktiviteleriniz Var mı? Varsa Bunlar Nelerdir?

Uğur EROĞLU:

- Kişisel olarak aslında çok fazla fırsat bulamıyoruz, işlere güçlere çok dalmış durumdayız. Maalesef zamanımızın çoğu burada geçiyor eve bazen çok geç gidiyoruz yani çoluk çocuğumuzu göremiyoruz. Evimize çoğu zaman gece gidiyoruz bu anlamda çok fazla ekstra bir aktivite yapamıyoruz ve yapmaya fırsat bulamıyoruz. Bazen hafta sonlarımız bile dolu programlarımız oluyor. Kalan vaktimizi de ailemize, çocuklarımıza ayırıyoruz. Yapmak istediğim şeyler var ama şimdilik pek gerçekleştirdiğim söylenemez.

Adilcevaz13.Com:

- Dünyada Sevdiğiniz, Beğendiniz ve Örnek Aldığınız Siyasi Bir Lider Var mı?

Uğur EROĞLU:

- Siyasi liderlerden beğendiklerimiz örnek aldıklarımız var ama şimdi isim söylesek şu an siyaset yapmaya devam eden insanlar olduğu için şimdi taraf tutmuş gibi oluruz. Onun için isim vermeyeceğim ama var tabi beğendiğimiz örnek alacağımız insanlar. Siyasilerin haricinde ben dediğim gibi daha çok bürokrat zihniyetiyle yetiştik, Maliye Bakanlığından yetiştik yani maliyeci kökenliyiz. Orada da tabi üstatlarımızdan ve abilerimizden örnek aldığımız insanlar vardır.

Adilcevaz13.Com:

- Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz?

Uğur EROĞLU:

- Sitenize fırsat buldukça bakmaya takip etmeye çalışıyorum. Gayet güzel bir siteniz var Adilcevaz’dan haberler veriyor. Siteniz belki biraz daha geliştirilebilir bir şeyler daha yapılabilir ama zaten tıklanma oranlarına baktığımız zaman takip edilme oranı yüksek. Siteniz çok güzel bir site yalnız sitenizde ulusal haber yapmayın. Sadece Yerel Haber olarak kalsın ve yerel haberi bozmayın. Ulusal haber yapan kurumlarla rekabet etmenin gereği yok bence. Bu şekilde güzel, böyle olmaya devam edin. Başarılarınızın devamını dilerim.


Adilcevaz13.Com:

- Son Olarak Gençlere, Anne ve Babalara Mesajınız Var mı?

Uğur EROĞLU:

- Şunu Söyleyeyim gençlerimiz zaman zaman geliyorlar buraya. Üniversite okuyan, sınava giren geçlerimiz geliyorlar ve arkadaşlar bana yönlendiriyor. Onlarla tanışmaktan büyük keyif alıyorum. Kendilerine bir ağabeyleri olarak bazı nasihatlerde bulunuyorum. Kendilerine nasıl çalışmaları gerektiğini, nereleri hedeflemeleri gerektiğini, hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini anlatarak onlarla zaman zaman konuşuyoruz. Gençlerimiz gördüğüm kadarıyla pırıl pırıl hakikaten bilinçli çocuklar. Şimdi yeni nesil hakikaten hepsi öyle ne istediğini biliyor. Biz mezun olduğumuzda 15 sene önce öyle değildi, şimdiki kadar değildi. Şimdiki gençler daha farklı bu çocuklara bir abi olarak onlara yol gösteriyoruz. Sadece geldikleri zaman biraz sohbet ediyoruz belki bizi örnek alıyorlar veya başka abilere gittikleri zaman onları örnek alıyorlar buda onlar için iyi bir şey ve bir motivasyon kaynağı olur. Bu manada onlara tavsiyemiz hedeflerini büyük tutmaları ve çalışmaları yani her şey çalışarak artık şu dönemde çalışmadan hiçbir şeyin sahibi olamıyorsunuz. En kötü memuriyete girmek için bile KPSS sınavında iyi bir puan almak gerekiyor ve buda iyi bir çalışma gerektiriyor. Biraz daha iyi çalışanlarda daha iyi yere geliyorlar. Bu gençler 10-20 yıl sonra bizim bulunduğumuz yerlere gelecekler veya daha iyi yerlere gelecekler. Onlara bu anlamda motive etmek için biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onlara mesajımız; Çok çalışmaları ve hedeflerini yüksek tutmalarını öneriyoruz. Kesinlikle küçük hedefler belirlemesinler kendilerine onların kimseden farkları yok eksikleri yok biraz çalışmayla her şey olur. Gençlerimize tavsiyem özellikle bunlardır.

Adilcevaz13.Com:

- Bize Zaman Ayırdığınız İçin Teşekkür Ederiz.

Uğur EROĞLU:

- Ben de size ilginizden dolayı teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, tüm Adilcevazlı hemşerilerimize selamlar ve saygılarımı iletiyorum.


Röportaj: Salih BEŞKARDEŞ

Bu haber toplam 14907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
8 Yorum