1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. ADEV Başkanı Ebubekir Turgut ile Röportaj

ADEV Başkanı Ebubekir Turgut ile Röportaj

ADEV yönetim kurulu başkanı Ebubekir Turgut ile vakfın çalışmaları hakkında gündeme dair güzel bir röportaj yaptık. Turgut, samimi ve güzel bir ortamda geçen röportajımızda çalışma ve projeleri hakkında bilgi verdi.

A+A-

Adilcevaz13.Com:

- Ebubekir bey kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Ebubekir TURGUT

- 1969 Adilcevaz’a bağlı Aydınlar Beldesi doğumluyum. 1986 yılında Adilcevaz Lisesinden mezun oldum. 20 yıldır Ankara’da Türkiye Elektrik Kurumunda çalışmaktayım ve aynı zamanda kardeşlerimle birlikte inşaat sektöründe ticari hayatımı devam ettirmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım aynı zamanda torun sahibiyim.

Adilcevaz13.Com:

- Vakıf başkanlığınız süresinde yapmış olduğunuz herhangi bir çalışmanız oldu mu? Olduysa bunlar nelerdir açıklar mısınız?

Ebubekir TURGUT

- Hemşerilerimizden herhangi bir destek göremediğimiz için maalesef bu zamana kadar herhangi bir çalışmamız olmadı. Biz düşündüklerimizi ve hayal ettiklerimizi gerçekleştiremedik bu konuda hemşerilerimizden özür diliyoruz. Çünkü Vakıfların hizmetleri yardımlaşma ve dayanışmayla olur. Bundan dolayı şuana kadar düşündüklerimizi gerçekleştiremedik.

Adilcevaz13.Com:

- Vakıf başkanı olarak nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz ve yönetim olarak neler yapmayı hedefliyorsunuz?

Ebubekir TURGUT


- 15 Aralık 2013 tarihinden itibaren göreve geldiğimiz zaman çok güzel hayaller kurarak, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, iyi günde, kötü günde birlikte olalım beraber olalım diye düşünüyorduk ama maalesef ellerimiz havada kaldı. Vakfımıza yardımcı olma destek olma konusunda birkaç kişi haricinde kimseden destek göremedik. Bu vakıf bütün Adilcevazlı kardeşlerimin yeridir mekânıdır. Burası kimsenin tekelinde değildir. Bizim amacımız insanlarımıza hastalarımıza kısacası iyi ve kötü günde birbirimize sahip çıkmaktır. Bütün kardeşlerimin vakfa sahip çıkarak birbirimize saygı duymamız, birbirimizi sevmemiz birbirimize sahip çıkmamız lazımdır. Hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; benim hiçbir şeye ihtiyacım yoktur. Tek gayem kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ve Adilcevaz’ımızın güzel imajına ihtiyacım var. ADEV’in el birliği ile maddi ve manevi olarak yücelmesi lazımdır. Adilcevaz’ın kardeşliğine, birlik ve beraberliğine inanın hepimizin çok ihtiyacı vardır. İmkânsızlıklarımızdan dolayı herhangi bir faaliyetimiz olmadığı için hepinizden özür dilerim. Bu işler bir veya iki kişi ile olacak işler değil. Bu işlerin yapılabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir.

dsc_0077.20140527102202.jpg


Adilcevaz13.Com:

- Vakfın faaliyetleri için ilçemizin zenginlerinden ve işadamlarından yardım ve destek alabiliyor musunuz? Aynı zamanda yüksek mevkilerde bulunan hemşerilerimizden vakfa herhangi bir destek var mı?

Ebubekir TURGUT

- Biz yönetimimizle beraber işadamlarımız başta Sayın Zeki Peker olmak üzere birkaç kişiye gittik fakat şuana kadar kimseden herhangi bir destek görmedik. 

Adilcevaz13.Com:

- İşadamlarımızdan ve hemşerilerimizden beklentileriniz nelerdir?

Ebubekir TURGUT

- Hemşerilerimizden beklentilerimiz, bildiğiniz gibi vakıflar insanların katkılarıyla ayakta duruyor. Biz bu insanlarımızdan hem maddi hem de manevi yönden katkı ve yardım bekliyoruz.

Adilcevaz13.Com:

- Vakfımızın ileriye yönelik projeleri var mı? Varsa bunlar nelerdir?

Ebubekir TURGUT

- Evet gerçekten bizim ileriye yönelik projelerimiz vardı ama maalesef projeler katkıyla destekle olur. Hemşerilerimizden herhangi bir yardım ve destek göremediğimiz için bu hayal ettiklerimizi gerçekleştiremiyoruz.

Adilcevaz13.Com:

- Vakfımızın borcu var mı? Varsa bu borç ne kadardır?

Ebubekir TURGUT

- Evet vakfımızın borcu vardır. Bizim eski vakıf başkanımız Sayın Eyüp Altay başkanlığı zamanında Adilcevaz’ımıza ve vakfımıza bulunduğumuz bu binayı kazandırdı kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak şöyle kazandırdı; Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın ve işadamlarımızın desteğiyle o zaman 135 bin TL para ile Vakıf dairesi alınmıştır ve 55 bin TL kredi kullanılmış, faiziyle beraber 72 bin TL’dir. Her ay 1.300 lira kredi borcu ödenmektedir. Ayrıca Eyüp beyin zamanında Çankaya vergi dairesine 4 bin TL yine borcumuz vardır ve halende bunu ödemiş değiliz. Vakıf hesaplarında bu yüzden haciz vardır. Ayrıca vakfın Çankaya Belediyesine emlak vergisi borcu ve biriken muhasebe borçları da vardır. Her ay kredi borcu Vakıf çalışanı ve faturalar ile beraber 2500 lira giderimiz vardır. Bunları bilmenizde fayda vardır diye düşünüyorum.

Adilcevaz13.Com:

- Vakıf çalışmalarınız ne aşamadadır? 

Ebubekir TURGUT


- Genel kurul toplantısında hemşerilerimize vakıf binasının tadilatını yapacağımızın sözünü verdik. Vakıf binası Eyüp beyin aldığı zaman yıkık döküktü bunu sizlerde biliyorsunuz. Biz dedik bu binayı tadilattan geçirerek Adilcevaz’ımıza yakışır bir mekân yapacağız ve bunu da çok şükür gerçekleştirdik. Fakat hemşerilerimizden herhangi bir destek göremediğimiz için maalesef bu zamana kadar başka herhangi bir çalışmamız olmadı. Biz düşündüklerimizi ve hayal ettiklerimizi maalesef gerçekleştiremedik.

dsc_0084.20140527102255.jpg


Adilcevaz13.Com:

- Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde okuyan birçok kardeşimiz var. Bu kardeşlerimize vakıf olarak burs vermeyi düşünüyor musunuz?

Ebubekir TURGUT

- Elbette vakıf demek hayır kurumu demektir. Öğrenci kardeşlerimize burs vermeyi hedeflerimiz ve hayallerimizin arasında olduğunu söylemek isterim. Ancak maalesef imkânsızlıklarımızdan dolayı bunu da gerçekleştiremiyoruz.

Adilcevaz13.Com:

- Telefon mesaj sistemiyle başlatılan Vakfımıza yardım kampanyasına hemşerilerimiz ilgi gösteriyor mu?

Ebubekir TURGUT

- Genel kurul toplantımızdan sonra sağ olun sitenizde bunu da yayınladınız. Biz bütün Adilcevazlı kardeşlerimizin zannediyorum 1500’ün üzerinde mesaj sistemimize kayıtlı olan numaralarımız var. Biz bu hemşerilerimizin hepsine bu konuda mesaj gönderdik fakat toplasan üç tane ya da beş tane hemşerimiz ancak bize dönüş yaptı. Başka hiç kimse maalesef katkıda bulunmadı.

Adilcevaz13.Com:

- Daha önceki vakıf yönetimi döneminde vefat eden hemşerilerimiz ile ilgili olarak duyuru mesajları alıyorduk fakat bu sistem sizin başkan olmanızdan bir süre sonra tamamen durdu. Bunun sebebi nedir? Bu konu hakkında okuyucularımızı aydınlatabilir misiniz?

Ebubekir TURGUT

- ADEV vakfı sadece Ankara’da ki Adilcevazlıları temsil etmiyor. Türkiye’de ki tüm Adilcevazlı vefat eden kardeşlerimizin vefat duyuruları Eyüp beyin zamanında bir iki ay yayınlandı aynı zamanda bizim zamanımızda da bir iki ay yayınlandı fakat bu sistem vakfımıza çok büyük bir külfettir. Çünkü kayıt sistemimizde 1500 civarında hemşerimizin telefon kaydı var. Her cenaze mesajı aşağı yukarı 70-80 TL’dir. Bazen toplamda 4-5 tane cenaze olduğu zamanlar 300-350 TL civarında para yapıyor. İmkânsızlıklarımızdan dolayı bu sistemi de durdurmak zorunda kaldık.

Adilcevaz13.Com:

- Vakıf olarak Ankara’daki hemşerilerimizi bir araya getirip kaynaşmalarını sağlayacak bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Ebubekir TURGUT

- Evet gerçekten böyle bir düşüncemiz var. Bu düşüncemizi Belediye Başkanlarımız Necati Gürsoy ile Arif Tusun ve eski belediye başkanlarımız Adnan Göksoy ve Bahattin Alageyik, ayriyeten Bursa PTT Bölge İşletme Müdür Yardımcısı İhsan Ekem ile paylaştık. Onların desteği ile ya Ramazanda iftar yemeği veya Ramazandan sonra Vakıf olarak Adilcevaz Dayanışma ve Kardeşlik gecesi yapılacaktır.

Adilcevaz13.Com:

- Son olarak hemşerilerimize neler söylemek istersiniz?

Ebubekir TURGUT

- Hemşerilerime ben şunu söylemek isterim; Vakfa sahip çıkmalarını, birbirimize yardımcı olmalarını isterim. Ben bugün varım yarın yokum. Bir başkası gelir düşündüklerini gerçekleştirebilir ancak bu vakfın kuruluşundan bu zamana kadar bu vakfa yardım eden maddi ve manevi destekte bulunan bütün hemşerilerime saygılarımı şükranlarımı arz ediyorum. Ama benim yapıma ters olan şeyleri Adilcevazlı kardeşlerim özellikle benden bunu beklemesinler. Adilcevaz Vakfına Kardeşliğimize Beraberliğimize hepimizin ihtiyacı vardır. Türkiye’nin her yerinde bulunan Adilcevazlı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.

Adilcevaz13.Com:

- Bize vaktinizi ayırdığınız için size teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Ebubekir TURGUT

-Salih Bey Sizin aracığınızla bütün hemşerilerimize bu düşüncelerimizi paylaştığınız için size de çok teşekkür eder başarılar dileriz. Ayrıca hemşerilerimiz EBUBEKİR TURGUT 0532 491 48 13 bu numaradan her zaman bizlere ulaşabilirler.


RÖPORTAJ: SALİH BEŞKARDEŞ

Bu haber toplam 6434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum