1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Tepkilerin Ardından WhatsApp Geri Adım Attı

Tepkilerin Ardından WhatsApp Geri Adım Attı

Popüler mesajlaşma programı Whatsapp, tepki çeken 'Zorunlu güncelleme' sözleşmesini 3 ay ertelediğini duyurdu.

A+A-

Popüler mesajlaşma programı Whatsapp, tepki çeken 'Zorunlu güncelleme' sözleşmesini 3 ay ertelediğini duyurdu.

Güncellemenin kabul edilmesi için son tarih olan 8 Şubat'ta kimsenin hesabının silinmeyeceğini açıklandı. Whatsapp'ın tepki çeken kararı sonrası Türkiye ve dünyada kullanıcılar başta Telegram ve BİP olmak üzere alternatif uygulamalara yönelmişti.

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından, kullanıcılar alternatif mesajlaşma uygulamalarına akın etmişti.

WHATSAPP'TAN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ AÇIKLASI

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Türkiye ve dünyada hiç beklemediği boykotla karşılaşınca mesajlaşma devinden son dakika açıklaması geldi.

WHATSAPP'TAN GERİ ADIM! 3 AY ERTELENDİ

Tepkilerin hedefi haline gelen sosyal medya platformu Facebook'un bünyesinde bulunan Whatsapp, 'Zorunlu güncelleme' sözleşmesini 15 Mayıs'a ertelediğini duyurdu. Güncellemenin kabul edilmesi için son tarih olan 8 Şubat'ta hesapların silinmeyeceği açıklandı.

ŞARTLARI HAFİFLETECEK İDDİASI

Whatsapp'ın zorunlu güncelleme şartlarını bütün kullanıcıların benimseyeceği şekilde hafifleteceği iddia edildi.

İşte sosyal medya devi tarafından yapılan açıklama;

'FACEBOOK VE WHATSAPP ÖZEL MESAJLARINIZI GÖREMEZ'

Whatsapp'tan yapılan açıklamada, ''Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaştığınız şeyler aranızda kalır. Bu, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile koruyacağımız anlamına gelir, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Paylaşılan konumunuzu da göremeyiz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız. Şartların daha iyi incelenmesi ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek'' denildi.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NEDİR?

WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp'ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gösteriyor.

Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar. WhatsApp kullanmak isteyen herkes, bu onayı vermek zorunda kalacak alternatif bir seçenek uygulama içerisinde yer almayacak.

* Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çıkan reklamlara her gün farklı aralıklarla günde en az 2 defa tıklayıp reklamlarda en az 30 Saniye gezerek bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi dijital medyanın tek gelir kaynağı, sitede yer alan reklamlardır. Adilcevaz başta olmak üzere Bitlis’in ve bölgemizin en çok takip edilen ve güncellenen haber sitesi devamlılığını ve hizmet kalitesini sitede yer alan reklamlardan elde ettiği gelirle sürdürüyor.

Özellikle siteye girişlerde, haber sayfalarına girişlerde, sitemizin en alt kısmında ve haber metinlerinin alt kısımlarının yanı sıra herhangi bir yerde karşınıza çıkan reklamlara tıklamanız önem arz etmektedir.

İlginize ve desteğinize şimdiden teşekkür ederiz.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 13034 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.