1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Atıl Durumdaki Ahşap Paletleri Ev Eşyasına Dönüştürdü

Atıl Durumdaki Ahşap Paletleri Ev Eşyasına Dönüştürdü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan ahşap ustası Ercan Tasalı (50), atıl durumdaki ahşap paletleri ev eşyasına dönüştürerek çevrenin korunmasına ve ekonomiye önemli katkı sağlıyor.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan ahşap ustası Ercan Tasalı (50), atıl durumdaki ahşap paletleri ev eşyasına dönüştürerek çevrenin korunmasına ve ekonomiye önemli katkı sağlıyor.

Ceviziyle ünlü Adilcevaz ilçesinde yaşlanmış ceviz ağaçlarından insan ve hayvan figürleri başta olmak üzere ahşaptan çeşitli eserler ortaya çıkaran ahşap ustası Ercan Tasalı, aynı zamanda atıl durumdaki ahşap paletleri geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırmasıyla dikkat çekiyor.

Tasalı, atıl durumdaki ahşap paletlerden sedir sehpa takımı, yemek masası, eşya rafı ve askılık gibi oldukça şık ve kullanışlı ev eşyaları yaparak atıl durumda bekleyen ahşap paletleri, el işçiliği ile ev eşyasına dönüştürdü.

Ahşap ustası Ercan Tasalı, atıl durumdaki ürünleri tekrardan değerlendirerek çevrenin korunmasına ve ekonomiye katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Dünyada ve ülkemizde mobilya sektöründe kullanılmak üzere birçok ağaç kesiliyor. Küresel ısınmaya karşı yeşili ve ormanlarımızı korumanın yanı sıra geri dönüşüme ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıl durumda olan ahşap paletleri ve benzeri ürünleri tekrardan işleyip sehpa, masa, raf ve askılık gibi ev eşyaları yaparak halkımızın hizmetine sunmaktayız. Atık malzemelerle elde ettiğimiz ürünlerle aynı zamanda ağaçların kesilmesinin önüne geçmekteyiz" dedi.


dsc-0001-007.jpgdsc-0012-007.jpgdsc-0025-003.jpgdsc-0032-002.jpgdsc-0035-007.jpgdsc-0038-007.jpgdsc-0045-004.jpgdsc-0055-004.jpgdsc-0060-003.jpgdsc-0063-003.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5499 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum