1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17'nci Seçim Zaferi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17'nci Seçim Zaferi

Türkiye’de yeni dönemin kapılarını açacak Yüzyılın Seçimi'nde zafer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oldu.

A+A-

Türkiye’de yeni dönemin kapılarını açacak Yüzyılın Seçimi'nde zafer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oldu.

Erdoğan, %52,16 ile milletten 5 yıl daha yetki alırken Batılı ülkeler, FETÖ ve PKK’nın desteğiyle seçimlere giren Kılıçdaroğlu %47,84’te kaldı. Büyük zafer tüm Türkiye ve mazlum coğrafyalarda coşkuyla kutlandı.

Türkiye Yüzyılı’nı başlatacak seçimden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, zaferle çıktı. 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın Adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 7'li Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

YÜZDE 85,7’LİK KATILIM

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49.52 oy alan Erdoğan, oyunu yüzde 3 artırarak 52.16 oy oranına ulaştı. Erdoğan, 27 milyon 725 bin 131 oy aldı. İlk turda yüzde 44.88'de alan Kılıçdaroğlu ise dün yüzde 47.84’te kaldı. Kılıçdaroğlu’na, 25 milyon 432 bin 951 kişi oy verdi. Seçimlere katılım oranı 14 Mayıs'ta yüzde 88,8 iken dün bu oran yüzde 85.71 oldu.


OYLAR İSTİKRARA

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tura kalırken Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda kalmıştı. 600 sandalyeli Meclis’te, Cumhur İttifakı 323 milletvekiliyle çoğunluğu sağlamış, Millet İttifakı ise 212’de kalmıştı. İkinci turda da millet, istikrarın devamı için yürütmenin başı olarak 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi.


7 BÖLGEDEN 5'İNDE BİRİNCİ

81 ilde oylarını artıran Erdoğan, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgesi'nde sandıktan birinci çıkan isim oldu.


OĞAN ETKİSİ

14 Mayıs'ta ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yüzde 5.2 oy almıştı. Oğan, ikinci tur seçimleri için tercihini Erdoğan'dan yana kullandı. Oğan'ın oylarının bir kısmı Erdoğan'a gitti. Oğan'ın 14 Mayıs'ta en yüksek oy aldığı memleketi Iğdır'da Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu yaklaşık yüzde 8 artırarak 25.3'ten yüzde 33.1'e yükseltti.


KILIÇDAROĞLU 12'NCİ SEÇİMİNİ KAYBETTİ

Erdoğan'ın karşısına ilk kez rakip olarak çıkan 7'li Masa’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sandığa gömüldü. Kılıçdaroğlu, girdiği 12'nci seçimini de kaybetti.


www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.