1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. El Bab Şehidinin Evine Türk Bayrakları Asıldı

El Bab Şehidinin Evine Türk Bayrakları Asıldı

Fırat Kalkanı Harekatı’nda ağır yaralanan sözleşmeli uzman erbaş Muhammed Bozarslan, bir haftadır tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit düştü.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Fırat Kalkanı Harekatı’nda ağır yaralanan sözleşmeli uzman erbaş Muhammed Bozarslan, bir haftadır tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit düştü. Bozaslan'ın şehit olması haberi Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde yaşayan baba evine ateş düşürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Aralık'ta El Bab bölgesindeki Fırat Kalkanı Harekatı sürerken 21 Aralık günü DEAŞ saldırısında yaralanan askerlerden 23 yaşındaki sözleşmeli piyade komando er Muhammed Bozarslan da bugün tedavi gördüğü Ankara'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit oldu.

Ankara GATA’da tedavi gören sözleşmeli erbaş Muhammed Bozarslan’ın şehit olduğu haberi Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ndeki yakınlarına ulaştı.

Tatvan 10. Komando Tugayı’nda sözleşmeli erbaş olarak görevli iken geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Uzman erbaş Muhammed Bozarslan’ın, şehit olduğu haberini Hıdırşah Mahallesinde yaşayan yakınlarına Belediye Başkanı Necati Gürsoy, askeri yetkililer ve sağlık ekipleri tarafından verildi. Bozarslan’ın şehit haberini alan ilçe halkının ve yakınlarının akın ettiği şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Şehidin anne ve babasının yarın cenaze ile birlikte Adilcevaz’a geleceği ve Uzman erbaş Muhammed Bozarslan'ın cenazesinin yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Suriye’nin El Bab bölgesinde DEAŞ saldırısında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Muhammed Bozarslan’ın amcası Alaattin Bozarslan’ın da vatani görevini yaparken 1995 yılında Tunceli kırsalında PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olduğu bildirildi.

dsc_0010-003.jpg
28.jpgdsc_0014-001.jpgdsc_0019-001.jpgdsc_0035-001.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 15127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
85 Yorum