1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Yaşayan Belarus Vatandaşı Elena Akın Müslüman Oldu

Adilcevaz’da Yaşayan Belarus Vatandaşı Elena Akın Müslüman Oldu

Bitlis’in Adilcevaz ilçe müftülüğüne başvuran Belarus vatandaşı Elena Akın, düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ – Bitlis’in Adilcevaz ilçe müftülüğüne başvuran Belarus vatandaşı Elena Akın, düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Belarus vatandaşı Elena Akın, Müslüman olmak istediğini belirterek Adilcevaz ilçe Müftülüğüne başvurdu. Elena Akın için Adilcevaz İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi. 
İhtida merasimde İlçe Müftüsü Erkan Karaca tarafından Elena Akın'a İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verildi.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Elena, "Leyla" adını aldı. İlçe Müftüsü Erkan Karaca, Leyla Akın'a "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça dini kitaplar hediye etti.

Adilcevaz İlçe Müftüsü Erkan Karaca, Belarus vatandaşı Elena Akın’ın Müslüman olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "İlçe Müftülüğümüze müracaat eden Elena hanım için müftülüğümüzde ihtida merasimi düzenledik. Kendisi bir süredir öğretmen olan eşiyle birlikte Adilcevaz'da yaşadığını söyledi, Türk vatandaşlığını da almış bulunuyor. Adilcevaz'daki komşularının kendisiyle olan ilgisi ve onların yaşantılarından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti. Biz de kendisine İslâm diniyle ilgili bilgiler ve eserler takdim ettik. Kendisini tebrik ediyoruz, İslâm şahadeti mübarek olsun" dedi.


img-20230404-wa0003.jpgimg-20230404-wa0004.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.