1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Parti Bitlis Milletvekili Adayları

Ak Parti Bitlis Milletvekili Adayları

Ak Parti tarafından geçtiğimiz günlerde 28. Dönem Bitlis Milletvekilleri aday listesi, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

A+A-

Ak Parti tarafından geçtiğimiz günlerde 28. Dönem Bitlis Milletvekilleri aday listesi, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Ak Parti Bitlis Milletvekili adayları şu şekilde oluştu;

1- Turan BEDİRHANOĞLU
2- Muaz ERGEZEN
3- Cebrail YAKIŞIR

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kalırken, AK Parti'den milletvekili adayı olarak gösterilen isimlerin listesi açıklandı. Cumhur İttifakı çatısı altında bulunan Ak Parti Bitlis Milletvekili adaylarını yakından tanıyalım.


Turan BEDİRHANOĞLU Kimdir?


turan-bedirhanoglu.jpg

1984 yılında Bitlis'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tatvan'da, lise öğrenimini ise Bitlis’te tamamladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2008 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Bayburt Kaymakam Adayı olarak başladı. Ordu ili Çatalpınar ve Çaybaşı ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevini ifa ettikten sonra Yurt Dışı Staj programı çerçevesinde, Federal Almanya Cumhuriyetinde dil eğitimi ve Kamu Yönetim Yapısını incelemek üzere bir yıl süre ile bulundu. Daha sonra Kayseri-Sarız ve Ordu-Çamaş ilçelerinde Kaymakamlık görevini yerine getirdi ve 2014 yılında ise Müşterek Kararname ile Şırnak Vali Yardımcılığı görevine atandı. Şırnak Vali Yardımcılığı görevini yürütürken yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde;


Şırnak Belediye Başkan Vekili
Balveren Belediye Başkan Vekili
Kumçatı Belediye Başkan Vekili,
Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerini ifa etti.

Şırnak’ta yürütmüş olduğu 5 yıllık görev süresinin akabinde 07.08.2019 tarihli ve 2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Küçükçekmece Kaymakamı olarak atanmış olup; Eylül 2019 tarihinden itibaren bu görevini sürdürmektedir.

'Türk ve Osmanlı Bürokrasisi' hakkında yüksek lisans çalışmasını tamamlamış olan BEDİRHANOĞLU, Almanca ve İngilizce bilmektedir.


Muaz ERGEZEN Kimdir?


muaz-ergezen.jpg

Ak Parti eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki ERGEZEN’in oğlu olan Av. Muaz ERGEZEN 1975 doğumlu olup, ilk ve orta öğretimini tamamlamasının ardından, hukuk lisans eğitimini de Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinde tamamlayarak 1999 yılında yüksek derece ile mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini de yine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalında yapmış olan Muaz ERGEZEN, "İstisna Sözleşmesinde Tarafların Sözleşmeyi Sona Erdirme Hakkı" konulu tezini sunarak 2002 yılında yüksek lisans eğitimini de başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.

"İstisna Sözleşmesinde Tarafların Sözleşmeyi Sona Erdirme Hakkı" konulu tezi, Yetkin Yayınları tarafından basılı eserler arasında yer almıştır. 

Türkiye Boks Federasyonu, Türkiye Hentbol Federasyonu, Türkiye Kayak Federasyonu Ana Statüleri, Antrenör Yönetmelikleri, Sponsorluk Sözleşmeleri ve Federasyon Tüzüklerini hazırlayan Muaz ERGEZEN’in, ayrıca AGSD Moda Dergisi, Ekonomize Dergisi, Bold Dergisi ve çeşitli dergi ile internet sitelerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin de vekilliğini yapmakta olan Muaz ERGEZEN, mesleki kariyerinin yanı sıra, sosyal varlığını da üyesi ve yönetiminde bulunduğu çeşitli federasyon, dernekler ve spor kulüplerinde de devam ettirdi.

Bugüne dek Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Üyeliği, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hukuk Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu ve Hukuk Kurulu Üyeliği ile Başkan Vekilliği, Türkiye Kayak Federasyonu Hukuk Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Türkiye Genç İşadamları Derneği Sicil Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Hukuk Tüzük Kurulu Başkanlığı, Türkiye Badminton Federasyonu Hukuk Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. Hali hazırda Fenerbahçe Kongre Üyeliği, Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği ile Türkiye Satranç Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2002 yılında Ergezen Hukuk Bürosu’nu kuran Avukat Muaz ERGEZEN, özellikle Tahkim Hukuku, Kamu İhale Hukuku, Enerji Hukuku, İdare Hukuku ve İnşaat Hukuku alanında çalışmalarda bulundu.

En son Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı olarak görev yapan Muaz ERGEZEN, bu görevinden istifa ederek Ak Parti Bitlis Milletvekili adayı oldu.


Cebrail YAKIŞIR Kimdir?


cebrail-yakisir.jpg

1977 yılında Bitlis’te dünyaya geldi. İlköğrenimini Bitlis Merkez Kurtuluş İlkokulu'nda tamamladı. 1994 yılında Bitlis İmam Hatip Lisesini bitirdi.

1998 yılında Yüzüncüyıl Üniversitesi İlahiyat M.Y.O'dan, 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümden mezun oldu. 2003 yılında Bitlis Merkez Ilıca Köyü’ne İmam Hatip olarak atandı. Daha sonra Merkez Sultaniye Camii'nde Müezzin Kayyım olarak görev yapmaya başladı.

Aynı zamanda Bitlis İmam Hatip Lisesi'nde Meslek derslerine girdi. Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 2003 yılında Bitlis İmam Hatip Liseleri Mezunlar ve Mensupları Derneği'nin Kurucu Başkanlığını yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi Önder koordinatörlüğünü yaptı. 2007 yılında 16 üyesi olan Bitlis Diyanet-Sen İl Temsilciliği'ne atandı. Üç aylık ekip çalışması ile üye sayısını 435’e çıkararak 2008 yılında Bitlis Diyanet-Sen Şubesi'nin ilk kongresinde Şube Başkanı seçildi.

2009 yılında ise Bitlis Memur-Sen İl Temsilcisi oldu. 12 Şubat 2011'de yapılan Diyanet-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda Diyanet-Sen Genel Eğitim Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliğine seçildi. 28 Şubat 2015'te gerçekleştirilen Diyanet-Sen 5. Olağan Genel Kurul seçimlerinde güven tazeleyerek Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişimden Sorumlu) seçildi. 19 Ocak 2019’da yapılan 6. Olağan genel kurul seçimlerinde ve 14 Temmuz 2020’de gerçekleştirilen Olağanüstü genel kurul seçimlerinde tekrar aynı göreve seçildi.

YAKIŞIR, THK Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nden yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi İşletme Bölümü’nde "Etkileşimci Karizmatik Liderliğin Çalışanların Memnuniyeti Üzerinde Etkileri" konulu tez çalışması ile doktor unvanını aldı. Liderlik ile ilgili yayınlanan çeşitli makaleleri ve Kitap bölümleri olan YAKIŞIR, Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
6 Yorum