1. YAZARLAR

  2. Veysel KOŞAR

  3. Merhaba Dayılar
Veysel KOŞAR

Veysel KOŞAR

EĞİTİMCİ
Yazarın Tüm Yazıları >

Merhaba Dayılar

A+A-

Merhaba Dayılar,

Yeğeniniz de geldi dayılarım. Kambersiz düğün olmaz misali damladık buraya. Adilcevaz’ın sesi, coşkusu olan site hele dayıların sitesi ise yeğensiz olmazdı değil mi?

Yeğenin yeri dayının yanı dedik geldik. Valla iyi mi ettik, kötü mü ettik bilmiyorum. Dayılarımın, teyzelerimin bağrındaki sıcaklık gösterecek bunu.  Hele bakayım kollarını açtılar mı, iştahla ''Yegen hoş gelipsen, babam. Allah muradın vere.'' diyorlar mı?

 

Anam sizden, nenem sizden, bacınızdır biliyorsunuz zaten. Az mı saz ile, söz ile karıştık durduk. Kanımız karışmış, sözümüz de karışacak. Anaları gitti, balaları çıktı diyeceksiniz. Ana yarısısınız ne yapalım kan çekiyor işte. Rahmetlik emce, (Faik BOZ, biz emce derdik annemin amcasına.) ''Vula avrat be ne babadır. Tek verisen çüt geli, bi sene sonra da balasi geli.'' Dermiş bayram da seyranda evi dolduran evlat, damat ve torunları için.

 

Biz de çocukken Erciş'ten her yazın Adilcevaz’a damlardık. Yazlar burada geçerdi. Hele de emcenin evinde. Beylerin bağı, Hacı Esetlerin bahçesi derken günler dolu dolu geçerdi. İlk briket imalat eden makineyi da Adilcevaz’ da görmüştüm o zamanlar. Afetlerdeki yerinde İdris Amcanın briketi sıkıştırırken, makinesinden çıkan ses çok hoşumuza giderdi. Hayran hayran dinlerdik. Ta o zamandan bu zamana, yüreğimize bir Adilcevaz sevgisi kazındı. Bir gönül bağı oluştu. Anam, Erciş’e tek geldi ya çüt oldu. Bizler de sıraya girince bu Adilcevaz’a köprü, okul, hastane olarak geri dönmese de, ortak bir kültürün sesi ve soluğu olarak şimdi ensenizde durdu.

 

Hele o yana git Nazım Dayı, Özcan Dayı sen de biraz çekil. Yer verin yahu. Karışmam ha. Sakladığız cevizleri, kuruttuğunuz erikleri, yaptığınız reçelleri getirin görek. Demleyin çayı da, muhabbet kıvamında konuşak gitsin.

 

 

Veysel KOŞAR

Bu yazı toplam 2139 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
9 Yorum
  • Erol ÇELİK / 11 Aralık 2010 Cumartesi 01:03

    Veysel Hocam Eminim dayılar seni kucaklamıştır. Kucaklamazlar mı? Bak seninle birlikte bende geldim. Mümkün oldukça takip edecem.
    Başarılar diliyorum Hocam

    Yanıtla (0) (0)
  • Nazım Kocabaş / 05 Aralık 2010 Pazar 14:12

    Sefa geldin Veysel Koşar,
    Gelişin başım üstüne,
    Tüttü sönmüş olan bacam,
    Dönüşün başım üstüne.

    Dayı kurbandır boyuna,
    Yeğen yakışır soyuna,
    Yetişemedim toyuna,
    Gülüşün başım üstüne.

    Annen mahallemin kızı,
    Güzel yetiştirmiş sizi,
    Durma yaz aydınlat bizi,
    Bilişin başım üstüne.

    Yeğendir dayıya şeref,
    Dayılar olmaz bi taraf,
    Doğda aydınlansın etraf,
    Doğuşun başım üstüne.

    Kocabaş der düşüncen hoş,
    Hayatın geçmemiş bomboş,
    Hak yolunda sende gel koş,
    Duruşun başım üstüne.

    Nazım Kocabaş
    05-12-2010 Sincan ANKARA

    Yanıtla (0) (0)
  • estetikpiri / 05 Aralık 2010 Pazar 00:32

    adilcevazın en mükemmel yeğeni hoş geldin şeref verdin

    Yanıtla (0) (0)
  • Yakamoz / 05 Aralık 2010 Pazar 00:28

    Saygideger ögretmenim, okudugum en güzel yazilarinizdan. okurken keyif aldim, içine mizah katmaniz ve yöre dilinden sevgiyle seslenmeniz ise ayri bir güzellik katmis. kocaman tesekkürler bu harika yaziya. Kaleminize sonsuz saygilarimla. selam ve dua ile

    Yanıtla (0) (0)
  • alaettin koşar / 04 Aralık 2010 Cumartesi 07:06

    Yeğenim burada bir şeylerin eksikliğini farkına varmıştım ama çözememiştim şimdi anladım senin yokluğunmuş şimdi tamam selamlar

    Yanıtla (0) (0)
  • Daha fazlasını göster