1. HABERLER

  2. TUHAF

  3. 27 Kiloluk Kabak Görenlerin İlgisini Çekti

27 Kiloluk Kabak Görenlerin İlgisini Çekti

Bitlis hal pazarında, tezgaha bırakılan 27 kilo ağırlığındaki kabak, görenlerin ilgisini çekiyor.

A+A-

Bitlis hal pazarında, tezgaha bırakılan 27 kilo ağırlığındaki kabak, görenlerin ilgisini çekiyor.

Bitlis hal pazarında, tezgaha bırakılan 27 kilo ağırlığındaki kabak, görenlerin ilgisini çekiyor. Bitlis mutfağının vazgeçilmezlerinden olan dolmalık ve tatlı kabaklar, ağırlıklarıyla da vatandaşların ilgi odağı oldu.

İlkbaharın sonlarında ekilen ve sonbaharın başlarında toplanarak kışlık zahire için muhafaza edilen tatlı kabaklar, lezzeti ile mutfakların vazgeçilmeziyken, büyüklüğüyle de görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Hal pazarında, tezgaha konulan 27 kilo 400 gramlık tatlı kabağını görenler şaşırıyor.

Kabağın büyüklüğüyle vatandaşların ilgisini çektiğini belirten Fikret Saz, alışverişe gelen herkesin ilk ilgisini çeken 27 kiloluk kabak olduğunu söyledi.

Saz, köyden getirilen kışlık tatlı kabak, büyüklüğü nedeniyle nüfusu daha kalabalık olan ailelerin tercih ettiğini söyledi.

9164a98971e53bcccccb.jpg

İLKHA

Bu haber toplam 2946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.