1. HABERLER

  2. BİR FİKRİM VAR

  3. Süphan Dağı’nın İlçemiz Turizmine Katkısı

Süphan Dağı’nın İlçemiz Turizmine Katkısı

Daha iyi, daha güzel ve daha yaşanılabilir bir memleket için fikirlerinizi yazabileceğiniz 'Bir Fikrim Var' sayfamıza bir okuyucumuzdan 'Süphan Dağı’nın İlçemiz Turizmine Katkısı' hakkında Fikir geldi.

A+A-

Süphan Dağı İlçemizin turizmine nasıl katkı sağlar, ilçemiz ekonomisine nasıl getiri sağlarız, bu konularda ne tür çalışmalar yapabiliriz amacıyla, Okuyucumuz Seyfettin Şanlı tarafından gönderilen Bir Fikir;

Süphan Dağı büyük görkemi ile arkamızda duruyor ama biz onun bize verebileceği nimetleri ne zaman görebileceğiz?

Hali hazırda her yılın Temmuz ve Ağustos aylarında bir kaç tur Van'a iniş yapıp günü birlik Aydınlar beldesinden Süphan Dağı’na çıkıp Adilcevaz’ı görmeden giderler. Süphan Dağı’nın Adilcevaz’a ait olan güney kısmının yaklaşık kapladığı alan 170.000 dekardır. Acaba diyorum bu alanın bir kısmı yani 100.000 dekarı av turizmi için proje yapılarak av turizmine açılır ise İlçemiz Ekonomisine getirisini size bazı mevcut örneklerle vermek istiyorum.

Türkiye’nin Narenciye ihracatını yapan Antalya, Mersin, Hatay, Muğla, Adana ve Aydın’ın narenciye ihracatına bizzat üreterek katkıda bulunan kişi sayısı 900 bin kişidir. Bu ihracattan elde edilen gelir, yaklaşık 1 milyar dolar. 900 bin kişi 1 milyar doları paylaşıyor. İtalya’nın kuzey Alplerinde av turizmine ayrılan alan 125 bin dekar. Üretime katılan kişi sayısı 30 bin kişi. Turistlerin geyik avlaması için bu alandaki geyiklere bekçilik bakım ve besleme gibi işlemler yapılıyor. Buradan elde edilen yıllık gelir 12 milyar dolar. 30 bin kişi 12 milyar dolar kazanıyor.

Belgesellerde izliyoruz görevli turisti uyarıyor efendim o keçinin boynuzu küçük onu vurur iseniz ceza alırsınız diye uyarıyor. Şimdi sizi biraz düşünmeye davet ediyorum. Büyüklerimizden hep duyardık. Süphan Dağı’nda da dağ keçileri yaşarmış. Bazı eski avcılarımız Süphan Dağı’nda dağ keçisini şöyle vurduk böyle getirdik diye övünerek anlattıklarını dinlerdik. Şimdi niye olmasın arazi müsait. Önemli olan o güneşi görmek. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu proje uygulanacak ve İlçemizim kalkınmasına büyük katkısı olacaktır.

Seyfettin ŞANLI
 

Editörün Notu: İstediğiniz gibi fikir üretebilir çeşitli önerilerinizi dilediğinizce paylaşabilirsiniz.

Gündelik hayatta sizi sıkan, bu böyle gitmemeli bir çözümü olmalı, değişmeli dedirten durumlara karşı sesinizi duyurmak için TIKLAYIN

Bu haber toplam 9366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
10 Yorum