1. HABERLER

  2. BİR FİKRİM VAR

  3. Adilcevaz’ın Sosyal Yönlü Faaliyetleri

Adilcevaz’ın Sosyal Yönlü Faaliyetleri

Okuyucumuz Ümit Tutçu "Bir Fikrim Var" sayfamıza ilçemiz hakkında fikirlerini gönderdi. İşte okuyucumuzdan gelen fikir;

A+A-

Bilindiği üzere Adilcevaz ilçesi hem yer üstü hem de yeraltı zenginliklere sahip güzide bir doğu memleketidir.

Adilcevaz öncelikle sosyal yönlerden kalkınmalı, bunun akabinde bilinçli bir nesil oluşur. İşte bu nesil ki iktisattan, eğitime, kültüre kaynaklık eden bir dizi insan topluluğudur. Bizim bu konuyla ilişkin olarak ilk öncül tutumumuz pozitif yaklaşım uygulamaktır. Bu tutumla bireyler pozitif düşünür hatta bununda yanında kalmayıp, çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği kurumlar oluşturulmalıdır. Zira Adilcevaz’da toplumun eğitime, sanata ve bilime ihtiyacı vardır. Ben derim ki halk eğitim merkezleri bünyesinde sosyal gösteriler yapılsın kültür öbeklerimiz tanıtılsın ki bireylerde millileşsin.

Bu cazibe merkezleriyle Türkiye’nin sanat ve kültür bakımından en önde gelen merkezlerinden biri haline getirebiliriz Adilcevaz’ı. Yeter ki biraz azim ve istikrar olsun. Turizm açısından da önemlidir Adilcevaz. Van gölünün ihtişamını insanlara yansıtır mütemadiyen canım Adilcevaz’ım inanın ki Adilcevaz ilçesi bu kadar övgüye layıktır fakat her şey lafta bitmemeli. Adilcevaz’ın hem milli güzelliklerini hem de turizm güzelliklerini tanıtmalıyız.

Ama nasıl? Kültürel faaliyetlerle halk eğitim merkezlerinde yada farklı bir müessesede Adilcevaz’ın tanıtımına yönelik bir tiyatro oyunu yapalım ve sadece Adilcevaz’ı ve bölgeyi yansıtsın. Bu düzenleyeceğimiz oyuna da devletimizin politik isimlerini, gazetecileri, işadamlarını davet edelim. Bu hatırı sayılır kişiler Adilcevaz’ı tanısın ve yatırımlarını yapsın.

Ama ilk önce tiyatronun bir misyonu olmalı cevizle açılan Adilcevaz programı altında kısa skeçler düzenleyelim ve belirli kişilerin izlenimine sunalım. Benim fikirlerim bu kadar dediklerimi göz önüne alırsanız sevinirim.


Ümit TUTÇU

Editörün Notu: İstediğiniz gibi fikir üretebilir çeşitli önerilerinizi dilediğinizce paylaşabilirsiniz.

Gündelik hayatta sizi sıkan, bu böyle gitmemeli bir çözümü olmalı, değişmeli dedirten durumlara karşı sesinizi duyurmak için TIKLAYIN

Bu haber toplam 4110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
4 Yorum