1. HABERLER

  2. BİR FİKRİM VAR

  3. İlçemizi Nasıl Kalkındırabiliriz

İlçemizi Nasıl Kalkındırabiliriz

Daha iyi, daha güzel ve daha yaşanılabilir bir memleket için fikirlerinizi yazabileceğiniz 'Bir Fikrim Var' sayfamıza bir okuyucumuzdan 'İlçemizi Nasıl Kalkındırabiliriz' hakkında Fikir geldi.

A+A-

İlçemizin sorunlarını nasıl çözeriz, işsizliğe nasıl çare bulabiliriz, ilçemizi nasıl kalkındırabiliriz amacıyla, Okuyucumuz Hayrettin Günay tarafından gönderilen Bir Fikir;

Adilcevazlı olup, 20 yılını Adilcevaz dışında ama yakın çevrede geçiren biri olarak, İlçemizin dışarıdan nasıl göründüğünü iyi analiz edebildiğime inanıyorum.

Dışarıdan gıpta ile bakılan bir yer görünümünde ama içinde yaşayanlar bunun farkında değil herkes biribirinin kuyusunu kazımakla meşgul vede bu güzelliklerin hiç farkında değil. Birbirimize destek olacağımıza köstek oluyoruz. Buda ilçemizin gelişmesine yatırım yapılmasına engel oluyor.

Bölgede yatırım yapılabilecek en uygun arazi, doğal yapı, iklim bizim ilçemizde. En az yatırım yapılan yer gene bizim ilçemiz. İlçemizde tarımın her türlüsü yapılabilir. İşsizliğin önlenmesinde insan istihdamında tarım bizim için en uygun zemindir. Hayvancılık ilçemizin en ücra yerinde yapılabilir meyvecilik gene öyle. Sulu tarım geliştirilebilir.

Bütün bunların yapılmasına ilçemizdeki kamu kurumları özellikle İlçe Tarım Müdürlüğü çok yoğun çaba harcamalı, siyasilerimiz memur tayinleri ile değil, ilçe sorunları ile zaman geçirmeli. Hangi yatırımı nasıl getirebilirizin hesabını yapmalıdır. Sivil toplum kuruluşları koordineli olmalıdır. Esnafın bir araya gelmesi ilerlemenin temel taşları hakkında yorum yapması, dışarıdaki piyasalardan haberdar olması gerekir.

İlçemizin en büyük sorunu olan şirketleşmenin iyi anlatılmasının yanı sıra bir kaç esnafın bir araya gelerek birlikte iş yapmasının ne kadar faydalı olduğu anlatılmalı, ufakta olsa imalat sektöründe boy gösterilmeli. Örnek vermek gerekirse Ceviz, kayısı, kara dut reçeli gibi imalatı çokta maliyetli olmayan işler için bir araya gelinmeli.

Sadece reçel pazarlama konusunda yüzlerce kişi istihdam edilebilir. Pazarlama alanında iyi bir çalışma yapılırsa inanıyorum ki Adilcevaz'da işsizlik sorunu olmaz.

Adam Tokat'tan Keçiboynuzu pekmezini alıyor bütün Türkiye'ye satıyor niye bizim gencimiz bunu yapamasın. 1 şise ceviz reçeli 15 TL dir. Türkiye 75 milyon nüfusuyla çok iyi bir pazardır. Biz bir kaç ürünümüzle bu pazarın yüzde 3 ne ulaşsak ilçemizi ihya ederiz. Ama alışmışız Adilcevaz'ın sefasına yan gelip yatıyoruz.

Çevremizdeki yerleşim yerleri bizi çoktan solladı. Biz biribirimizle uğraşırken el oğlu Üsküdarı geçti.

Şunu tekrar tekrar sölemek istiyorum ki Adilcevaz'ın gelişmesinde tarım sektörü itici güçtür. Enerjimizi bu yönde harcamalıyız. Dünya'da da sanayi devrimi zirvesine ulaşmıştır. En çok kazandıracak alan tarım sektörü olacaktır.

Son olarak bir konuya değinmek istiyorum. Adilcevaz'ın girişine iskeleye yakın bir yere 5 adet prefabrik malzemeden yerli mahsül satılabilecek onar metrekarelik dükkan yapılmalıdır. Bunun yanında Ağustos, Eylül, Ekim ayında 3 aylık süre için çevre yolu üzerinde her pazar günü bir pazar yeri kurulmalı, satıci ile alıcı buluşturulmalı, Yoldan geçen vatandaşında bu güzellikten faydalanması sağlanmalıdır, Saygılar sunarım.

Hayrettin Günay


Editörün Notu:
İstediğiniz gibi fikir üretebilir çeşitli önerilerinizi dilediğinizce paylaşabilirsiniz.

Gündelik hayatta sizi sıkan, bu böyle gitmemeli bir çözümü olmalı, değişmeli dedirten durumlara karşı sesinizi duyurmak için TIKLAYIN

Bu haber toplam 6304 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
12 Yorum