1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adilcevaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adilcevaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla program düzenlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla program düzenlendi.

Adilcevaz Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi parkında düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliklere katılanlar 15 Temmuz anı defterine düşüncelerini yazdı. Şehitler için dualar yapılarak, günün anısına öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, 15 Temmuz’un gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 2016 yılındaki 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce yaşım itibariyle ülkemizin böyle bir şey ile karşılaşacağını hiç düşünmemiştim. Ne yazık ki 3 yıl önce bir hain darbe girişimiyle karşılaştık ve çok şükür ki sabaha kalmadan bu darbe girişimi engellendi. Gerek ordumuzun içinde gerek emniyet güçleri içerisinde aklıselim olanların yanı sıra Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları dolduran Türk milleti bu darbe girişimine izin vermedi.  O gece şehadete eren ve bu vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, tüm Türkiye'de olduğu gibi Adilcevaz'da da insanların vatanı, bayrağı, geleceği ve özgürlüğü için darbecilere karşı meydanlara çıktığını belirterek, "Üç yıl önce bugün ruhunu ve bedenini şeytana satmış bir takım güruh, bu ülkeyi parçalamak ve bölmek için darbe planladılar. Bu ülkenin uçağını, tankını, silahını insanlarımızın üzerine doğrulttu ve maalesef 251 vatan evladımız şehit oldu. 3 bine yakın insanımızda yaralandı gazi oldu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizin insanları o gece bayrağını alıp canları pahasına bu vatan hainlerine gereken dersi vererek onları etkisiz hale getirdiler. O gece hiçbir çağrı olmadan tüm Türkiye’de olduğu gibi Adilcevaz’da da halk kendini sokağa atarak darbeci hainlere bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu vatanı sindiremeyeceksiniz dediler. Hamdolsun bu hainlere karşı canını siper eden kahraman şehitlerimiz sayesinde o badireyi atlattık. Bu ülke var oldukça düşmanlarımız hiçbir zaman durmayacaktır. Bu yüzden gözümüz açık akıllı olmamız lazım. Birbirimizi çok sevip, çok çalışmamız lazım. En basit örneklerinden biri yanı başımızdaki Suriye daha düne kadar birlik ve beraberlik içindeyken şimdi paramparça olmuş durumda. Irak yine aynı şekilde. Yine şahit oluyorsunuz her gün onlarca mülteci vatanlarını terk edip yaya yürüyerek nereye gittikleri belli değil. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bunlardan ders almamız lazım. Bu yüzden vatanımıza canımız pahasına sahip çıkmalıyız. Bu hain darbe girişiminde yekvücut olup vatanımızı ve bayrağımızı savunan tüm ülkemiz insanlarını minnetle anıyorum. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla yad ediyorum" dedi.

Programa katılan vatandaşlara Adilcevaz Belediyesi tarafından sıcak çorba, tatlı ve çay ikramları yapıldı.

dsc_0002-039.jpgdsc_0005-036.jpgdsc_0006-032.jpgdsc_0009-034.jpgdsc_0016-024.jpgdsc_0023-033.jpgdsc_0027-029.jpgdsc_0029-023.jpgdsc_0031-020.jpgdsc_0034-018.jpgdsc_0041-034.jpgdsc_0047-017.jpgdsc_0074-011.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 8124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.