1. HABERLER

  2. BİR FİKRİM VAR

  3. Adilcevaz'a Ne Yapılabilir?

Adilcevaz'a Ne Yapılabilir?

Daha iyi, daha güzel ve daha yaşanılabilir bir memleket için fikirlerinizi yazabileceğiniz 'Bir Fikrim Var' sayfamıza Ahlatlı bir İş adamından 'Adilcevaz'a Ne Yapılabilir' hakkında Fikir geldi.

A+A-

Adilcevazlı neden proje üretemiyor diye hep kızdığını belirten Ahlatlı İşadamı Cemil Canyürekli, Adilcevazlılara birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek her zaman proje üretimi için destek olacağını belirtti.

Ahlatlı İşadamı Cemil Canyürekli,  Adilcevaz'a Ne Yapılabilir adı altında Adilcevazlı hemşerilerine sitemiz aracılığı ile düşünce ve fikirlerini aktardı.


Saygıdeğer Adilcevazlı Kardeşlerim.

İlk önce Adilcevaz'ımızın neleri var onları bilelim. Bildiğim kadarıyla ceviz ilk sırada geliyor. Buna kardeş olarak kiraz yetiştiriciliği olur ve il tarım destekli çok güzel de yetişir. Ahlat'ta örneği var yardım alınabilir.

Çilek yetiştirilebilir, kayısı yetiştiriciliği olabilir, domates yetiştiriciliği ve kurutması yapılabilir. 1 kilo domates kurusunun kilosu 10 TL den satılıyor.

Bunun yanında tüm sebze kurutulması yapılabilir. Patlıcan yetiştirip kurutması yapılabilir. Kabak ta öyle... Kısacası çeşit çoğaltılabilir. Bunların yapımında devletten destek hibe olarak alınabilir. İl tarım yardımıyla, iş kur yardımıyla, kaymakamlık yardımıyla, bunlar mümkün. AdiLcevaz'ın suyu bol. Kısacası sadece gayret lazım o da gençlikde var sanırım...

Gelelim Sanayiye ne yapılabilinir... 

Adilcevaz'ın kumu ve çakılı bol Büz ve parke imalatı, alt yapı büzü yapıla bilinir, hazır kargas bina betonermesi yapılabililir, Adilcevaz'ın suyu bol Alabalık yetiştiriciliği yapılabilir, turizm için çok şeyler yapılabilinir...

Komşu Asya ülkelerinden İran, Azarbeycan, Gürcüstan gibi yerlerden faydalanıp moderen sahil bölgesinde bavul ticareti altında hediyelik eşya dükkanları yapılabilir. Günde yüzlerce iran otobüsü önümüzden geçip Suriye'ye gidiyor biz niye faydalanmıyalım ki...

Fabrika kurmak isteyenler Meyva suyu imalatı devlet hibeli olabilir...

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ET İŞLEME YAPILABİLİR

BAŞINIZI AĞRITMAYAYIM: Yapmak için Tatvan ticaret odası Başkanı SAYIN BİLAL DAĞDAĞAN'DAN Faydalanın kardeşlerim. Biraz tüyo vereyim Bilal bey başkanlığı dışında Kosgeb ve DAKA yöneticisidir. Unutmayın seve seve faydalanalıcak bir Derya deniz bir İşadamı abimizdir. Bu bölgede her yapılan yatırımlarda yardımı olan biridir.

FAYDALANIN FAYDALANIN VE TEKRAR FAYDALANIN DİYORUM...

ALLAHA EMANET OLUN ADİLCEVAZLI KARDEŞLERİM...

Cemil CANYÜREKLİ - AHLAT
 

Editörün Notu: İstediğiniz gibi fikir üretebilir çeşitli önerilerinizi dilediğinizce paylaşabilirsiniz.

Gündelik hayatta sizi sıkan, bu böyle gitmemeli bir çözümü olmalı, değişmeli dedirten durumlara karşı sesinizi duyurmak için TIKLAYIN

Bu haber toplam 8822 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
7 Yorum