1. HABERLER

  2. BİR FİKRİM VAR

  3. Adilcevaz İçin Ne Yapmalı?

Adilcevaz İçin Ne Yapmalı?

Okuyucumuz Zekeriya Polat "Bir Fikrim Var" sayfamıza "Adilcevaz İçin Ne Yapılabilir?" hakkında fikirlerini gönderdi. İşte okuyucumuzdan gelen fikir;

A+A-

İlçemiz için neler yapabilir, ilçemiz ekonomisine nasıl katkı sağlarız ve yapacağımız çalışmlarla ilçemizi nasıl kalkındırabiliriz? Okuyucumuz Zekeriya Polat tarafından gönderilen Bir Fikir;

"Ben bir Adilcevazlı olarak 30 yıldan bu yana gurbette yaşıyorum. Adilcevaz’ımızın kalkınması için yapılan her yatırımı gördükçe gurur duyar ve sevinirim. Gözümüz kulağımız Adilcevaz’ımızdadır. Bu an için emekliyim ve kendime ait gurbette bir evim olmadı ve çalıştığım zaman süresince birikimimi Güzel ilçeme yatırdım ve kendime ait Ceviz kentte bir evim oldu ve kendim gurbette kirada olmama rağmen Adilcevaz’daki evimi satmak istemiyorum ve Bir gün döneceğim.

Adilcevaz’ımız için ne yapmalıyız? Benim fikrimi sorarsanız bi fikrimi şimdiki belediye başkanımız olan Sayın Adnan Göksoy ile de yüz yüze paylaştım ve Selim Arıkbaş ile de paylaştım. Her ikisinden almış olduğum cevap ilçemizde yürümez dediler.

Benim fikrim ilçemizde haftada bir gün halka açık pazar kurulması ve ilçemizin güzel halkının üretmiş oldukları her türlü gıdayı v.b eşyalarını bu pazara çıkartıp satmaya yönlendirmek.

Tabi ki bu ilk zamanlar zor olur halktan esnaf buna tepki gösterir. Buna bir örnek verirsek; Yazın ilçemizin sebzesi meyvesi yetiştiğinde üreticinin elindeki sebze meyvenin değeri oldukça düşük ve bunu üretici ilçede bulunan bir kaç esnafa veriyor ve bu esnafta bu sebze ve meyveyi kat kat fazlasına satıyor. Tamam ilçemiz halkının belki tamamı bu sebze ve meyveyi üretiyor ama ilçemizde bulunan yabancıyı memuru da düşünmek lazım.

Bakıyorsun üretici ilçenin çarşısında köşede bucakta arabasına ürettiği sebze ve meyvesini bırakmış satmaya çalışıyor. Bunu önlemek için Adilcevaz’ın ileri gelenlerine sesleniyorum. Başta Belediye Başkanımıza, Esnaf sanatkârlar başkanından ilk adım atmalarını istiyorum.

Tabi ki bunun için yer bahane edilecek yer hazır kardeşim. Bakın buralarda ne yapılıyor belediyenin yeri yoksa bile mahalle arasında bir günlüğünü bir caddeyi trafiğe kapatıyor. Bizim ilçemizde de yer olarak haftada bir gün Bulvarın bir güzergahı trafiğe kapatılırsa bu iş olur hattaki belediye yarı kapalı yarı açık bir yer yapana kadar. Pazar yerimiz olursa inan ki komşu il ve ilçelerden gelen olur. Bakın ben kendim emekli oldum ancak Tekstil üzerine bir şeyler yapmak istiyorum ve Denizli ilinde pazarlara çıkıyorum. Bu ayıp değil alın teri bir kazançtır. Bu pazar yerimiz geliştiğinde haftanın bir günü Aydınlar’da, bir günü Göldüzü’nde ve bir günü de Harmantepe köylerinde kurulur ve bu şekilde ilçe üreticileri mallarını pazarlayabilir.

İkinci bir fikrim. İlçede bir sulama su kooperatifi kuruludur biliyorum. Üyelerden biride benim. Bu kooperatif ilçede bir salça fabrikası kurup salça döneminde salça çıkartabilir. Bakın benim daha önce çalışmış olduğum ilçede böyle bir fabrika var inan ki o ilçede domates eken yok alınan tüm domatesler komşu il ve ilçeden geliyor ve el değmeden üretim yapıldığını bire bir gördüm. Her yıl 20 km yol giderek bu fabrikadan salçamı alırım. İzmir ilinden bile gelip alanlar oluyor. İlçemizin kalkınması için kim bir adım atarsa Allah ondan razı olsun diyor selamlarımı gönderiyorum…

Zekeriya POLAT

Editörün Notu: İstediğiniz gibi fikir üretebilir çeşitli önerilerinizi dilediğinizce paylaşabilirsiniz.

Gündelik hayatta sizi sıkan, bu böyle gitmemeli bir çözümü olmalı, değişmeli dedirten durumlara karşı sesinizi duyurmak için TIKLAYIN

Bu haber toplam 7277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum