1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vedat Demiröz; "Kürt Kardeşlerimiz Bizim Yanımızda"

Vedat Demiröz; "Kürt Kardeşlerimiz Bizim Yanımızda"

AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair konuları değerlendirdi.

A+A-

AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair konuları değerlendirdi. AK Parti'li Demiröz Suruç'ta yaşanan saldırı ile ilgili olarak: "Kürt kardeşlerimiz bizim yanımızda. Bazı siyasi partilerin bunların arkasında olduğu aşikar" dedi.

AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün konuşmasından satır başları şöyle: 

SURUÇ'TAKİ SALDIRI

"Yıllardır kökü dışarda olan örgütlerin seçimleri böyle sabote etmeye çalışmasını kınıyoruz. Bu şekilde devamlı kandan beslenen örgütlerin bir olaya girmesi çok kötü oldu. Suruç'ta olmadığımız için olayları yakından takip etme şansımız yok. Kürt kardeşlerimiz bizim yanımızda. Bazı siyasi partilerin bunların arkasında olduğu aşikar."

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

"Alanda şu anda AK Parti var. Ülkeye hizmet eden tek parti AK Parti. Biz insanımızla birlikteyiz. Biz onlar gibi yaşıyoruz, onlar gibi bayram yapıyoruz. Ben seçimlerin hem İstanbul hem de Türkiye'den AK Parti'nin çıkacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu iş birinci turda bitecek. Meydanlarda sadece AK Parti var. Diğer partileri takip ediyor musunuz bilmiyorum ama halkı tek kucaklayan parti biziz. İnsanlarımız kararını vermiş gibi geliyor. Henüz karar vermemiş bir kitle var. Biz onlar üzerinde çalışıyoruz. Kendimizi herkese anlatıyoruz. Dünyanın 10 büyük projesinin 6'sını Türkiye yaptı." 

EKONOMİK SORUNLAR

"Ekonomi açısından bir darbe yapılmaya çalışılıyor. Biz az yeriz ama özgürlüğümüzden bir şey vermeyiz. Bu ülke içindeki baskıdan kurtulacağız. Bakın yurt dışı da seçim sonucunu görüyor geri adım atmaya başladılar. Meclis'te güçlü bir şekilde kararlar da hızlı alınacak. Türkiye yüzde 10'larda büyüyecek. OECD ülkelerinde en hızlı büyüyen ülkeyiz. Bin yıl beraber yaşadık bin yıl daha birlikte yaşayacak bu insanlar. Seçmenler bazen seçim vaatlerinden etkileniyor. Kimse hesap kitap bilmiyor. Bütçemiz, gelirimiz nedir her şeyi biliyoruz. Biz hesap kitap yapmadan hiç kanun çıkarmıyoruz. Üç buçuk milyon insana 5 yıldır bakıyoruz. Biz Osmanlı'nın bakiyesiyiz bunlar kardeşimiz. Bunların duaları bize yetecek. Türkiye büyümeye devam edecek. Güçlü meclis güçlü irade güçlü tecrübe olacak."

DÖVİZ KURU MESELESİ

"Dövizdeki ani yükselmede büyük bir operasyon var. Yurt dışına borcu olan esnafımız da kendi borcunu garanti altına almak için hareket ediyor. 24 Haziran'dan sonra dövizi yüksek fiyata satan da alan da zararlı çıkacak. İhracat ve turizmde gelişmeleri görüyorsunuz. Biz bu potansiyelimizi kullanacağız. Recep Tayyip Erdoğan birinci turda inşallah seçilecek ve bu ülkeye hizmet etmeye devam edecek."

GENÇLERİN ÖNCELİĞİ

"Seçme ve seçilmeyi 18'e indiren tek parti AK Parti. Gençlere iş potansiyeli, istihdam yarattık. Kadınlarımızın iş gücüne katılması işsizliği etkiledi ama buna da bir çözüm üreteceğiz. 2012 yılında "Meclisin yarısından fazlası kadın olsa kavgalar olmaz" demiştim. Katılım ve talep çok fazla değil. Potansiyel olarak daha dinamik ve çok daha efendi konuşuyorlar. Fikirler ayrı ayrı olabilir. Meclise kadın eli değdiğinde daha kibar ve güzel bir meclis olacak."

SEÇİM GÜVENLİĞİ

"Seçimlerin sakin geçeceğine inanıyorum. Seçim güvenliği ile ilgili 3-4 bin sandığın özel olarak taşınması kararını aldı YSK. Zaten emniyet bu tedbirleri alıyor. Yeter ki biz ülke olarak herkese ders verelim. Demokrat, gelişmiş ve medeni bir ülke olduğumuzu herkese göstermemiz lazım."

35429399_1957834647602321_2468559026338660352_n.jpg
www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.