1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Vedat Demiröz Bitlis’te Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Vedat Demiröz Bitlis’te Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

A+A-

Özcan BEŞKARDEŞ / BİTLİS - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Bitlis Eren Üniversitesi BESYO konferans salonunda Öğrenci konseyi başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, üniversite öğrencilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak gençlere her zaman güvendiklerini söyledi.


BİZ GENÇLERİMİZE HERZAMAN GÜVENİYORUZ

Gençlere her zaman güvendiklerini ifade eden Demiröz, "Türkiye Yeni bir dönemecin eşliğindedir. 1950 yılında Rahmetli Menderes döneminde 10 yıl boyunca ülkemizde kalkınma adına önemli gelişmeler yaşandı. Vesayet odakları bu yükselişi hazmedemeyip 27 Mayıs darbesini gerçekleştirdi. 80 ihtilaline giden süreçte ajanları ile gençleri sağ-sol şeklinde kamplaştırdılar. Ve darbe zemini hazırladılar. Vesayet sistemi yine devreye girerek darbeden sonra yapılan 1982 anayasasında Kenan Evren'in talimatı ile cumhurbaşkanına her türlü yetki verildi. İşte bu yetki İle günümüze kadar gelindi."  

ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN BU SİSTEMİ GETİRİYORUZ

Demiröz, vesayetten kurtulmak için bu sistemi getirdiklerini ifade ederek, "Bu değişiklikle Recep Tayyip Erdoğan bu yetkilerden vazgeçiyor. Sorumsuz bir cumhurbaşkanlığından bu sistem ile sorumlu bir cumhurbaşkanı yönetim sistemine geçiyoruz. Biz bu sistemi ERDOĞAN için değil her doğan için getiriyoruz. Biz birileri gibi gençlerimizin önünü kesmek değil onların önünü açmak için çalışıyoruz. Bu değişiklik İle gençlerimize 18 yaşında seçilmenin önünü açıyoruz. Gençlerimize, deli İbrahimleri mi meclise göndereceksiniz diyenlere en güzel cevabı gençlerimiz verecektir. Biz gençlerimize her daim güvendik, güveniyoruz. Geleceğimizin gençler olduğunu biliyoruz. İnanıyorum ki Gençlerimiz 16 Nisan'da vesayetten kurtulmak için, daha güçlü bir Türkiye için, İstikbal, İstikrar ve İstiklal için EVET diyecektir" dedi.


img-20170413-wa0296.jpgimg-20170413-wa0300.jpgimg-20170413-wa0302.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum