1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Japon Deprem Uzmanı Uyardı! İşte Deprem Riski Bulunan Yerler

Japon Deprem Uzmanı Uyardı! İşte Deprem Riski Bulunan Yerler

Sağlam binaların inşası için denetim yapılması uyarısı yapan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin dört bölgede deprem riski bulunduğunu belirtti.

A+A-

Sağlam binaların inşası için denetim yapılması uyarısı yapan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin dört bölgede deprem riski bulunduğunu belirtti. Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis illerini işaret ederek bu bölgelerde deprem riskine dikkat çekti.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi için denetimin eksiksiz yapılması gerektiğini söyledi. Japon uzman, Siirt'te İl Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katıldı. Geçirdiği kaza sonucu sempozyuma koltuk değnekleri ile katılan Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de ve dünyada yaşanan depremlerle ilgili bilgi verdi.

DEPREM RİSKİ BULUNAN YERLER

Yoshinori Moriwaki, önümüzdeki süreçte Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde bir deprem riski bulunduğunu belirterek, "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" dedi.

Yapı denetim sistemiyle ilgili bilgi veren Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde bu sistemden geçen binaların hasar gördüğünü fakat çökmediğini gördüklerini belirtti.

"Doğru düzgün yaparsak bina çökmeyecek." diyen Yoshinori Moriwaki, "Sıkıntı ne? 21 milyon yapı stoku varsa maalesef yüzde 50'den fazlası izinsiz bina. Bunun için kontrolü iyi yapmak lazım." ifadelerini kullandı.


YENİ ŞAFAK

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.