1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Van Gölü’ne Dikkat Çekmek İçin Süphan Dağı’na Zirve Tırmanışı

Van Gölü’ne Dikkat Çekmek İçin Süphan Dağı’na Zirve Tırmanışı

Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü’ne dikkat çekmek için Türkiye’nin farklı illerinden gelen 40 dağcı ile 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve yaptı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü’ne dikkat çekmek için Türkiye’nin farklı illerinden gelen 40 dağcı ile 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve yaptı.

İlçeye bağlı Aydınlar Beldesi’nden tırmanışa geçen dağcılar, 8 saatlik yürüyüşün ardından Süphan Dağı’nın zirvesine ulaştı. Dağcılar zirvede "Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın" yazılı pankart açarak Van Gölü'ne dikkat çekti.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’ne dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Van Gölü Aktivistleri olarak bölgemizin güzelliklerine dikkat çekmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Van Gölü Aktivistleri kurulduğu günden beri hep Van Gölü dedi. Çünkü Van Gölü eşsiz bir değer, eşsiz bir güzellik. Bu dünya mirasıdır. Sadece burada yaşayan Vanlıların ve Bitlislilerin değil dünyada yaşayan herkesin bir zenginliğidir. Van Gölü'ne hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü gün geçtikçe kirleniyor, gün geçtikçe biz kaybedeceğiz bu değeri ve önemli zenginliği. Buradan diyoruz ki 'Van Gölü kirlenmesin hep mavi kalsın' çocuklarımıza geleceğimize mavi bir doğa, güzel bir doğa bırakalım" dedi.

Van Gölü Aktivistleri Bitlis Temsilcisi Orhan Emen ise, "Bu etkinlik Van Gölü Aktivistleri Derneği bünyesindedir. Bugüne denk getirmemizin sebebi de Bitlis'in kurtuluş günü olmasıdır. Şehirlerde kutlama yapılmıyor. Biz kutlamayı doğaya çıkaralım dedik. Amacımız Van Gölü'nün kirlenmemesidir, temiz kalmasıdır" diye konuştu.

img-20200808-wa0038.jpgimg-20200808-wa0042.jpgimg-20200809-wa0005.jpgimg-20200809-wa0006.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 17313 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.