1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Van Gölü Aktivistleri 'Ferit Melen' Anısına Süphan Dağı’na Zirve Tırmanışı Yapacak

Van Gölü Aktivistleri 'Ferit Melen' Anısına Süphan Dağı’na Zirve Tırmanışı Yapacak

Van Gölü Aktivistleri, bölgemizin önemli siyasetçilerinden olan eski Başbakan merhum Ferit Melen anısına 5’inci Süphan Dağı tırmanışı gerçekleştirecek.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Van Gölü Aktivistleri, bölgemizin önemli siyasetçilerinden olan eski Başbakan merhum Ferit Melen anısına 5’inci Süphan Dağı tırmanışı gerçekleştirecek.

Van Gölü havzasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Van Gölü Aktivistleri, 24-25 Ocak 2019 tarihlerinde Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre ile Türkiye’nin 3’üncü büyük dağı olan Süphan Dağı’na tırmanacak.

Aktivistler tarafından bu yıl 5’incisi yapılacak olan Süphan Dağı zirve tırmanışı Van’ın önemli siyasetçisi ve eski başbakanlardan merhum Ferit Melen anısına gerçekleştirilecek.

Tırmanış hakkında bilgi veren Van Gölü Aktivistleri Derneği Bitlis temsilcisi Orhan Emen, "Bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz Süphan Dağı kış tırmanışını bölgemizin önemli değerlerinden olan eski başbakanlardan merhum Ferit Melen anısına gerçekleştireceğiz. Tırmanışa Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesinden başlayacağız. Yapacağımız etkinliğe tüm dağcı arkadaşlarımızı bekliyoruz. Tırmanışa katılacak olan arkadaşlarımız profesyonel ve tüm gerekli tırmanış malzemeleri ile birlikte etkinliğimize katılabilir" dedi.

Düzenlenecek olan tırmanış etkinliğine katılmak isteyen dağcıların, müracaat için Van Gölü Aktivistleri Derneği Bitlis temsilcisi Orhan Emen’e ait 0555 838 17 95 numaralı telefondan bilgi alabileceği bildirildi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 11980 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.