1. HABERLER

  2. EDİTÖRÜN YORUMU

  3. Türk Siyasetinde Vedat Demiröz'ün Başarılı Yükselişi

Türk Siyasetinde Vedat Demiröz'ün Başarılı Yükselişi

Bir okuyucumuz tarafından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz hakkında sitemize gönderilen analiz...

A+A-

ANALİZ HABER - Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, ömrünün kırk yıldan fazlasını inandığı davasına hizmet etmiş, gençlik yıllarını MTTB, MSP ocaklarında yetişerek gelmiş, yüzünden tebessümü hiç eksik etmemiş bir gönül adamıdır. 

Sayın Erdoğan’la dostlukları ta bu yıllara yani geçmişi 40 yıla dayanır. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın kurucusu olduğu Ak Partinin başına tekrardan geçmesi üzerine Erdoğan’ın konuşmalarında 2002 ruhuna geri dönüleceği mesajları parti içinde, teşkilatlarda, belediyelerde köklü değişiklikler olacağı mesajı verildi.

Geçtiğimiz günlerde partinin ana omurgasını oluşturan MKYK açıklandığında 31 kişi yerini korurken, 19 kişi de bayrak değişikliğine gidildi. Yerini koruyanlardan biride İlimizin milletvekili Vedat Demiröz’dü. Birkaç gün sonra Partinin en üst organı olan MYK açıklandığında bölgede seçilen tek isim yine Demiröz’dü. Bu Vedat Beyin üst üste üçüncü kez MYK ya seçilmesi hele ki Sayın Erdoğan’ın Yardımcılığına seçilmiş olmak çok az siyasetçiye nasip olan bir durumdur. Bu durum gösteriyor ki Demiröz, Partide özgün ağırlığı üst düzeyde olan, güçlü bir siyasetçi ve partinin ağabeyi olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye siyasetinde böylesine güçlü olan Demiröz’ün İlimizde ki siyasi karşılığı nedir diye sorarsanız eğer?  Hemşerilerimizin sessiz çoğunluğunda ciddi manada karşılık bulan ve onların duasını alan, Müslüman yürekli, Hemşerilerini ihmal etmeyen, onların sürekli sıkıntılarını dinleyen, işlerinin görülmesi için çırpınan, mümkün mertebe taziyelerine yetişen, olmazsa telefonla ulaşan, her bir hemşerisini kardeşlik ruhuyla karşılayan, tebessümünü esirgemeyen,  Bitlis’in derdini dert edinen, fırıldaklığa asla müsaade etmeyen, güce ve vesayete dayalı değil, davasını şiar edinmiş samimi, mütevazı, yardım sever 2002 ruhuna yakışan bir siyasetçi profili olarak gönüllerde yer almış, öncelikle iyi bir insan ve siyasetçidir.

Sayın Erdoğan’ın çok yakınında olan, bu kadar güçlü bir siyasetçinin ilimize getirdiği hizmetlerin birileri tarafından siyasete sahnesinde sürekli olarak Demiröz, Bitlis’e bir şey yapmıyor diyerek itibarsızlaştırma çabaları neyin nesi…

Ben şuradan yola çıkarak durumu size izah edeyim. Son günlerde meşhur AKP’liler cümlesi sözü çok hoşuma gittiği gibi doğrusu çokta anlamlı buluyorum. Bu anlayış son zamanlarda Ak Parti içine sızarak maalesef partiyi yıpratmaktadır. Bu AKP’liler Asla Ak parti misyonunu taşımayan, liderine şüpheyle bakan, rant devşirmek için Ak parti saflarında maske takarak,  kendini gizleyen, menfaatçi, üçkağıtçı, düzenbaz bir anlayıştır. Bu yapı İlimizde de etkili sayılır. Bunlar Partiliymiş gibi gözüküp sürekli olarak Vedat Demiröz ilimize çalışmıyor, yatırım yapmıyor diyerek gerçeklerin üzerini kapatarak Demirözü itibarsızlaştırmaya çalıştılarsa da, millette hiçbir zaman karşılık göremediler.


Vedat bey, bu maskeli rantçı yapıya, hiçbir zaman yüz vermediği ve yanına yanaştırmadığı için sürekli olarak iftiralara maruz kaldı. Fakat Demiröz’ün aldığı İslam terbiyesi, dava şuuru, gönül adamlığı, onun ülkesine ve doğup büyüdüğü memleketine hiç bir zaman hizmet etmekten geri durmadığı gibi bugüne kadar yaptığı sayısız hizmetlerinde de nefsi olarak kendine pay çıkarmayarak her zaman mütevazılığini koruyarak türbinlere değil, siyaseti ilahi rızayı kazanmak ve hemşerilerine hizmetkârlık olarak gördü. Vedat Bey, Herkese ve her kesime adaletli yaklaşarak pozitif enerjisiyle hemşerilerini ihaml etmedi. Kibirden uzak sevgi ve kardeşlik ruhunu benimseyen, ihale işlerinde herkese eşit mesafede uzak durarak, ilişkilerini şeffaflık ve saygınlık üzerine oturttu.  Demiröz bu tavrından dolayı ilimizde alışa gelmiş bazı dengeleri bozduğu için çıkarcı guruplar tarafından istenmeyen adam ilan edilerek bir kara propagandaya maruz kalsa da, o yıllarca emek verdiği İslami şahsiyeti, dava adamlığı, inandığı yolda hemşerilerinin duasını ve desteğini alarak usanmadan bıkmadan halkına hizmet etmekten geri durmadı.

Bundan dolayı ilk olarak 2011 de Bitlis’ten milletvekili seçildiği günden beri siyasi donanımı ve başarı grafiği her geçen gün artan Demiröz, hem Davutoğlu’nun, hem Binali Yıldırım’ın, bugünde Erdoğan’ın MYK sın da üçüncü kez yer alarak Türkiye siyasetinde izine az rastlanır bir başarı elde etmiş oldu. Böylesine Başarılı bir siyasetçiyle Bitlis’in öz evladı ve tam bir Bitlis sevdalısı olan Demiröz, yaptığı güzel işler sonucunda aldığı Hayırlı dualar sayesinde, bugün karşımıza Türkiye’nin en başarılı ve önemli siyasetçileri arasında yerini almayı başarmıştır.

Hani bizim çok güzel bir atasözümüz var; "Sen doğru ol eğri belasını bulur." Milletinin yanında yer alarak istikamet sahibi olmak büyük bir şeref ve onurdur. Vedat Bey bu duruşuyla ilimize şeffaf, tertemiz, şaibesiz bir siyaset anlayışı getirerek mazlumun yanında olduğu için Allah ondan bin kere razı olsun.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 7918 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum