1. HABERLER

  2. TUHAF

  3. Trump Adilcevaz Cevizini Çok Seviyormuş

Trump Adilcevaz Cevizini Çok Seviyormuş

ABD'de ortalıkta dolaşan bazı iddialara göre yeni ABD Başkanı Donald Trump Adilcevaz'ın cevizini çok seviyormuş.

A+A-

ABD'de ortalıkta dolaşan bazı iddialara göre yeni ABD Başkanı Donald Trump Adilcevaz'ın cevizini çok seviyormuş. Öyle ki sabah kahvaltıda, öğlen yemekte, akşam ara öğünde sürekli Adilcevaz'ın cevizini tüketiyormuş. Başkanlık koltuğuna otururken cevizle poz vermesimi dersiniz, o güzel mi güzel yaldızlı sarı saçlarını (!) ceviz suyuyla yıkamak mı dersiniz. Her türlü teranesini ve zenginliğini cevizden aldığı güçle yapıyormuş. Kısa sürede Adilcevaza gelecek ve ve düzenleyeceği ceviz festivaliyle tüm cevizleri gogolayarak dünyaya reklamımızı yapacakmış. muş. müş.. :)

Yukarıdaki yazıyı okuyunca sizler de yok artık diyerek şaşırdınız değil mi? Böyle de iddia olur mu diyorsunuz şimdi. Trump nere Adilcevaz nere diye içinizden geçirdiğiniz sözleri duyar gibiyim. (gerçi Adilcevaz'a kurban olsun orası ayrı mesele tabi). Evet bu iddia tamamıyla benim uydurduğum hayal ürünü ve Trump gibi bir acayip senaryo. Peki buna inanmakta güçlük çekiyoruz, gülüp geçiyoruz da neden Ulusal bazı medya kuruluşlarının Trump gelince aramız düzelebilir, Amerika bu adamın sayesinde batabilir şöyle olabilir, böyle olabilir safsatalarına topyekun gülmüyoruz. Acaba bu Obama'dan iyi olur mu vesveselerine düşebiliyoruz. İşte Trump'ın Adilcevaz cevizini sevip tüm dünyaya tanıtmak için harekete geçmesi ne kadar uçuksa bu beklentiler de o kadar uçuk şeylerdir. Sözüm böyle düşünenlere, düşünmeyenler zaten gerçeği az çok farkeden aklı selim insanlar.

Yetmişlik delikanlının ABD başkanlarına yakışır ilk icraatlarından biri 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına Amerika'ya giriş yasağı ambargosunu getirmek oldu. Irak, Suriye, Libya, Somali, Sudan, Yemen, İran. Belki Bunlardan bir tek İran son zamanlarda İslam coğrafyasındaki propagandaları ve tahribatları nedeniyle ayrı tutulabilir ama kararın kendisi kabul edilebilir birşey değil. 7 ülkeyi rezil edip, sonra umarsızca afedersiniz biz yanlış yapmışız olayın aslı böyle değilmiş diyerek işin içinden rahatça hiçbir şey olmamış gibi davranan ABD insan aklı ve vicdanıyla dalga geçiyor. Bu ülkeler neden giriş yapamayacak peki. Terör tehlikesi buralardan o çok demokratik Amerika'ya gelebilirmiş. Önlem almak lazımmış. İşte bu da bizim Trump efendi, batının gizlediği alacakaranlık yüzünün tamamen açığa çıkmış şekli. Maalesef hepimizle dalga geçiyorlar ve bunu da tüm dünyaya ciddi bir karar gibi lanse etmeye çalışıyorlar.

Irak'ta Saddam'ı nükleer füze var yalanıyla devirip Irak'ı işgal eden daha sonra da yine pişkin pişkin yanlış yapmışız yokmuş deyip bataklığa çeviren bu ABD değil mi? Suriye'yi yalancı Arap baharıyla bilerek karıştırarak  Rusya'yla danışıklı dövüş yapıp terör ihraç eden ülke haline getiren bu ABD değil mi? Libya'da sırf doları kullanmayacağını açıkladığı için ''kendi halkının menfaatlerini düşündüğü için, ortak para birimi Arap Dinar'ına geçmek istediğini beyan ettiği için kanalizasyon çukurlarında kendi evlatlarina yapmayın etmeyin naraları altında öldürtülen Muammer Kaddafi ve ülkesini bu hale sokan bu ABD değilmi? Sudan'da Ömer El Beşir'i tehdit ve zorbalıklarla alt edip zorla ülkesini önce on yıllar sürecek iç savaşa sürükleyen, ardından da ikiye bölerek güney Sudan'ı sırf hristiyan olduğu için devlet haline getiren bu ABD değil mi?Somali'ye savaş açıp halkı yokluk ve açlık seviyesine getirerek okyanuslarda korsanlık yapmalarına neden olan bu ABD değil mi? Yemen'de Şii-Sünni tartışmasını çıkartarak iç savaşa götüren, Şii Husi milisleri kullanarak ülkeyi içinden çıkılmaz hallere sokan bu ABD değil mi?Belki şunu da haklı olarak düşünenler olabilir. Önceki yönetimler de çok da iyi değildi diye. Evet bunu zaten kimse iddia etmiyor ama şu bir gerçek ki kimse ABD'nin bu ülkelere ayar çektikten sonra daha düzgün ülkeler haline geldiğini söyleyemez. Geçmişleri belki sıkıntılıydı ama ne yazık ki bütün halkları o günlerini mumla arar hale gelmiş ve getirilmiş vaziyette.

Yeni Red Kit Trump Efendi hem heryeri Moğollar gibi istila ve işgal edin hem de bu ülkelerin terör yuvası olduğunu beyan edip girişleri yasaklayın.Yazıklar olsun sizin getirdiğiniz getireceğiniz adalete ve demokrasiye. Gel gör ki ne haldeyiz ki tüm dünyanın ve özellikle de müslümanların aklı ve  mantığıyla böylesine dalga geçebiliyorlar. Şimdi gelelim yazının başına. Trump ve ondan sonra gelecek yedi ceddi ne de yapsa onlardan bize hayır gelmeyeceği yukarıda bahsettiğim gerçek yaşanmış tarihi olaylardan dolayı ayan beyan ortadadır. En iyisi bu kadar kaybolan yıllardan ve kayıp nesillerden sonra yeni ABD başkanları, Avrupa Birliği bizim için ne yapacak ne edecek diye hülyalara dalmaktansa toparlanıp bizler kendimiz için neler yapabiliriz onu düşünmeliyiz. Ekilecek yeni güzel tohumlarla en azından torunlarımızdan geçmişte övündüğümüz gibi gelecekte de iftihar edeceğimiz yeni Farabiler, İbni Sinalar ve nicelerini çıkarmak zorundayız. Yoksa iş bu Amerikan kovboyu Trump'ın ceviz yemesine kalırsa biz daha çok Yüce Allah'ın ayvalarını yeriz bekleriz. Sevgiyle huzurla esen kalın.

ÇAĞLAR KARAKIŞ

Bu haber toplam 4479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.