1. HABERLER

  2. TATVAN

  3. Tatvan'da İlk Sivil Tersanenin Açılışı Yapıldı

Tatvan'da İlk Sivil Tersanenin Açılışı Yapıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kurulan ilk sivil tersanenin açılışı yapıldı.

A+A-

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kurulan ilk sivil tersanenin açılışı yapıldı.

20 kişinin istihdam edildiği  Van Gölü üzerindeki gemi, tekne ve yat imalatı ile bakımlarının da yapılacağı tersanede, 2 milyon TL’ye tamamlanacak 24 metre uzunluğundaki geminin ilk kaynağını  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Bitlis Valisi Ahmet Çınar gerçekleştirdi.

Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Ülke genelinde deniz sevkiyatına büyük önem verildiğini söyledi. Deniz sektörünün uluslararası düzeyde rekabeti zor olan ve dünya ticaretinin büyük bir bölümünü kapsayan bir sektör olduğunu vurgulayan Demiröz, "Deniz taşımacılığı ve deniz taşıtlarının akaryakıtlarında ÖTV’yi almıyoruz. İkinci sicile kayıtlı bütün gemilerin alımından, satımından, karından ve hiçbir şeyinden vergi almıyoruz, sadece bir yıllık harçları var. Çünkü denizcilik sektörü uluslararası düzeyde ve dünya ticaretinin büyük bölümünü taşıyan çok önemli bir sektördür. Bununla mücadele etmek için devletin deniz sektörüne çok büyük imkanları ve destekleri var. Bölgemizde ilk kez bu sektörde üretime başlayan İbrahim beyi tebrik ediyorum" dedi.

"HAVA ALANI MALİYETİ İLE AYNI DEĞERDEDİR"


Demiröz, "Şu an Tatvan’da, Türkiye’nin en büyük iki feribotun yapımı devam ediyor. Bu feribotların her biri 50 vagon kapasitesine sahiptir. Bunlardan her birinin maliyeti bir havaalanı yapımı maliyetiyle aynı değerdedir. Bunlar bizim için büyük bir nimettir. Bunun yanında devlet demir yollarının Rahva bölgesinde bir lojistik depo projesi var. Onu da tamamladığımız zaman burası tamamen bir ticaret alana haline gelebilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bitlis’te istihdamı arttırmak için bir çok çalışma yürütüyoruz. Cazibe merkezleri programı çerçevesinde limize 1.2 milyar TL yatırım başvurusu geldi.  Bunların hayata geçmesi ile beraber Bitlis’in kalkınması, refahı daha da artacaktır. 16 Nisan referandumundan inşallah EVET  çıkması kalkınmamızın ve büyümemizin önündeki engelleri ortadan kaldıracaktır" dedi.


aw032644_03.jpgİHA

Bu haber toplam 2672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.