1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sırada Adilcevaz ve Ahlat Var

Sırada Adilcevaz ve Ahlat Var

Bolu'nun Mudurnu ilçesi, Türkiye'nin 15. Cittaslow (sakin şehir) unvanlı kenti oldu.

A+A-

Bolu'nun Mudurnu ilçesi, Türkiye'nin 15. Cittaslow (sakin şehir) unvanlı kenti oldu. Sırada Adilcevaz ve Ahlat var…

Türkiye'deki Cittaslow üye kentleri arasına Mudurnu da girdi. Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Mudurnu'nun ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin artacağını ifade etti.

Seferihisar, Gökçeada, Akyaka, Perşembe, Taraklı, Vize, Yalvaç, Yenipazar, Halfeti, Uzundere, Şavşat, Gerze, Göynük ve Eğirdir'den sonra Mudurnu'ya bu unvanın verildiğini belirten Soyer, "Mudurnu için 1 yıldır dosya hazırlığı sürüyordu. Cittaslow Türkiye sekretaryası dosyanın hazırlanmasına destek oldu. 72 kriterin her biriyle ilgili yüzde 50 başarının aşılması gerekiyordu. Dosya genel merkezde yüzde 52 civarında başarılı oldu. İnsanların kafasında sadece tavuk sözcüğü ve algısıyla yer etmiş bir kent, Türkiye'nin 15'inci sakin şehiri oldu. Bu son derece heyecan verici. Mudurnu tarihi doğal zenginlikleriyle olağanüstü zengin bir şehir ve Cittaslow, kentin hak ettiği bir noktaya gelmesi için kaldıraç görevi üstlenecek. Uluslararası alanda dünyada 30 ülkeye yayılmış 240 kentin arasına giren Mudurnu için yeni finans ve proje kaynaklarının sağlanabilecek ve her açıdan Mudurnu uluslararası birliğin parçası haline geldi. Bu kentin önünü açacak. Sempatiyle karşılanan bu marka kente katkı sağlayacak" dedi.

Bitlis'in iki ilçesi Adilcevaz ve Ahlat’ın da dosya hazırlığının tamamladığını belirten Tunç Soyer, bu iki ilçe için değerlendirme safhasına geçildiğini söyledi.


DHA

Bu haber toplam 5896 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.