1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Referandumda Bitlis'in Başarısı ve Demiröz'ün Rolü

Referandumda Bitlis'in Başarısı ve Demiröz'ün Rolü

Kadim şehir Bitlis, tarihinde olduğu gibi her zaman sağduyusuyla devletinin ve milletin yanında yer almıştır.

A+A-

BİTLİS ANALİZCİSİ / ANALİZ HABER - Kadim şehir Bitlis, tarihinde olduğu gibi her zaman sağduyusuyla devletinin ve milletin yanında yer almıştır. Evliyalar ve medeniyet şehri olan Bitlis insanı, İslami hassasiyeti ve güçlü muhafazakâr yapısıyla,  bölgede bütünleştirici rolüyle, sürekli dikkatleri üzerine çekerek önemli bir denge şehri olmuştur. 

16 Nisan’da yapılan referandum seçiminde, Bitlis halkı statükoya,  vesayete, darbelere karşı duruşuyla istikrara oyunu kullanarak, yeniden büyük bir sorumluluk anlayışıyla dirilişin öncü taşlarından biri olmayı başarmıştır. 

Biraz da 16 Nisan referandumunun sebep ve sonuçlarını irdeleyelim. 16 Nisan referandumu, Türkiye genelinde ciddi bir çekişmeye sebep olurken, ilimizde alınan "Evet", Türkiye ortalamasının çok üzerinde olması pekte sürpriz sayılmadı.

Neden derseniz! Referandum sonuçları herkes tarafından farklı yorumlanabilir fakat çıkan sonuç geçtiğimiz yıllardaki seçim sonuçlarına bakıldığında yüksek bir orana tekabül ettiği görülmektedir. Hatta oran olarak %60 ile en fazla destek veren illerin başında gelmektedir. Tabi ki bunun birçok sebebi olsa da en önemli etkenlerden biri de hiç kuşkusuz Bitlis’in öz evladı olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ilimizin Milletvekili Vedat Demiröz’ün sinerjisi, pozitif enerjisi, dava adamlığı, Reis ile kırk yıllık kardeşlik hukuku, parti içindeki abilik rolü, sorunlara karşı çözüm gücü, teşkilatlarıyla olan uyumlu çalışması ve teşkilat ruhuyla hareket etmesi gibi birçok neden sayabiliriz. 

Demiröz; şeffaf, adı hiçbir şekilde şaibelere karışmamış,  tam bir gönül adamı olmasının yanında beyefendi kişiliği, mütevazi yapısıyla, sessiz çoğunluğun ve garibanın yanında olan, onları her daim gözeten bir siyasetçidir. Fakat bazı art niyetli, kişisel menfaatlerini ön planda tutan odaklar, onun ilimize getirdiği hizmetleri yalan yanlış algı operasyonları ile küçümsemeye çalışarak hiçbir şey yapılmamış gibi fitne yapmalarına rağmen, bu durum Bitlis halkında karşılık bulamadığı gibi seçim sonuçlarına bakılırsa Vedat Demiröz’e ve davasına olan ilginin artığını görülmektedir.

İlimiz de bu davaya gönül vermiş eskimeyen insanların da seçimde gayretlerini unutmamak lazım. Eski bakanlarından Zeki Ergezen, Edip Safter Gaydalı, eski milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar, Abdurrahim Aksoy, milletvekili adayı M. Zeki Peker , eski il ,ilçe ve belediye başkanları Demiröz’ün bir araya getirebilme  potansiyeli , parti içindeki genel başkan yardımcılığı pozisyonu, kucaklayıcı anlayışı ve özverisiyle seçim öncesi böylesine değerli bu gönül insanları siyasilerimizi bir araya getirmesiyle güzel bir birliktelik ruhunun oluşması sağlandı. Bu birlik ve beraberlik ruhu, seçim çalışmalarına yansıdığı gibi var olan  Ak Partili Belediye Başkanları, il ve ilçe teşkilatlarının da bütünleşmesiyle birlikte ilimiz de mükemmel bir sinerji oluşmasına sebep olarak seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi.

Bitlis tarihinde ilk kez iktidar partisinin MKYK ve MYK üyesi seçilen milletvekili Vedat Demiröz’dür. Parti içinde özgün ağırlığı olan birinin bu dönem eski ve yeni siyasileri bir araya getirebilme gücü ile üstlendiği abilik rolü ve siyaseten oluşturduğu bütünleştirici ruhu otomatik olarak Bitlis’te çıkan sonucun sahaya yansımasına sebep oldu diyebiliriz.

Maksadım İlimizdeki referandum sonuçlarını tabiki bir kişiye bağlamak olmadığı gibi yiğidin de hakkını verilmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca geçmişte ilimizde bizi temsil eden bazı siyasilerin kendi aralarındaki  iç çekişmeleri milletimiz tarafından çok iyi bilinmektedir. Bundan dolayı ilimize yansıması gereken hizmetler bu sebeple tam olarak yansımadığından Ak Parti’nin seçim sonuçlarında istenilen oy oranını da çıkaramamasına sebep oluyordu.

Fakat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Saydam bir siyaset anlayışının yanında dürüstlüğü, vatandaşına karşı sempatik ve güler yüzlülüğü, kendisini mahallenin bir ferdi gibi hissettirmesi, hemşerilerinden sürekli karşılık buldu. Ayrıca hayatını davasına adamış biri olarak, aşiretsel ya da statükocu güce dayalı anlayıştan ziyade, hemşerileri ile dava kardeşliği ile yol almayı seven, bu yolda tüm samimiyeti ile inandığı istikamette dosdoğru yürüyen, bir dava adamıdır Demiröz.

Son olarak meydanlardan eksik olmayan bir aya yakındır yağmur çamur demeden, sokak sokak, köy köy gezen başta Vedat Demiröz, Vahit Kiler, M. Zeki Peker, İl Başkanı Nasrullah Tanglay, Belediye Başkanları Fettah Aksoy, Necati Gürsoy, A. Mümtaz Çoban, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetimlerini, Kadın ve Gençlik kollarını ayrı ayrı kutlarım.

Bu kutlu davaya emeği geçen ve oy veren herkesten Allah razı olsun. "Evet"e oy veren olsun, "Hayır"a oy veren olsun, bundan böyle her zaman olduğu gibi hep birlikte kardeşçe birbirimizi ötekileştirmeden severek, bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Kazanan Bitlis olmuştur. Kazanan Türkiye olmuştur.

Ey şehri Bitlis güzel  şehir,  sen bizim yaşama sevincimizsin. Seni Çok Seviyoruz…

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
4 Yorum