1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğrenciler İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Öğrenciler İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde eğitim gören İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik Akıl ve Zekâ Oyunları yarışması düzenlenecek.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde eğitim gören İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik Akıl ve Zekâ Oyunları yarışması düzenlenecek.

Adilcevaz Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçe genelinde resmi ve özel okullarda okuyan ilkokulların 3. ve 4. Sınıflarında eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Ortaokullarda eğitim gören 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Resfebe ile sözcükleri keşfetme konulu yarışma düzenlenecek.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okul yönetiminden alacakları bilgi çerçevesinde hazırlıklarını tamamlayıp 2-4 Mart 2020 tarihleri arasında okul yönetimine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dizüstü bilgisayar, tablet, akıl ve zekâ oyunları seti ve mangala ödülleri verilecek.

Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmeni Serdal Atabay, yarışma sayesinde öğrencilerin analitik düşünme teknikleri ile tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemekteyiz. Çağımız değişim çağıdır. Bu değişime ayak uydurmak için kendimizi sürekli yenilemek durumundayız. Kendimizi yenilemenin yolu da zihnimizi sürekli aktif tutmaktan geçmektedir. Kendimizi yenilediğimizde değişimin nesnesi değil öznesi oluruz. İşte bu düsturdan hareketle Adilcevaz için yeni ve özgün olan her türlü bilimsel gelişmeyi Adilcevazlı gençlerimize sunmak istiyoruz. Çağımız bilim çağı, yenilik çağı bu yüzden genç bireylerimizin ve çocuklarımızın eleştirel düşüne bilme yaratıcı fikir üretebilme girişimci ve yenilikçi özgün tasarımlar ortaya koyabilme potansiyeli açısından Adilcevaz’ın bir an önce toparlaması ve kendine gelmesi gerekmektedir. Dünya denen büyük okyanusun içerisinde bizler de birer su damlası olmaktan daha da öteye gidebilmeli nehir olup ırmak olup büyük denizlere açılabilmeliyiz. İşte bu yüzden özellikle ebeveynler olarak anne ve babaların çocuklarının bilişsel duygusal ve motor becerilerinin gelişimi açısından akıl ve zekâ oyunlarının çocuklar için çok önemli bir yerde tutmaları gerekmektedir" dedi.

img-20200221-wa0008.jpgimg-20200221-wa0013.jpgimg-20200221-wa0009.jpgimg-20200221-wa0011.jpgimg-20200221-wa0012.jpgimg-20200221-wa0015.jpgimg-20200221-wa0019.jpgimg-20200221-wa0020.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 34115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.