1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Lise Öğrencileri Güneş Enerjisi Santralini Gezdi

Lise Öğrencileri Güneş Enerjisi Santralini Gezdi

Bitlis’in Adilcevaz Süphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçede bulunan güneş enerjisi santralini gezdi.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz Süphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçede bulunan güneş enerjisi santralini gezdi.

Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı öğrencileri, okul Müdürü Orhan Hallaç öncülüğünde Adilcevaz belediyesine ait güneş enerjisi santralini gezerek buradaki personeller Suat Göksoy ve Murat Gürbüz’den güneş enerjisi panelleri ve elektrik üretimi hakkında bilgiler aldı.

Okul Müdürü Orhan Hallaç, güneş enerjisi santrallerinin enerji üretimindeki dışa bağımlılığını azaltmada önemli bir rol oynadığını belirterek, "Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı öğrencilerinin mesleki bilgilerini artırmaları derslerde gördükleri teorik bilgileri pekiştirmeleri, enerji kaynakları ve tesislerini yerinde görmeleri için ilçemizde bulunan elektrik tesis ve işletmelerine ziyaretlerde bulunduk. Yaptığımız bu geziler sırasında görevlilerin vermiş oldukları bilgiler öğrencilerimize önemli katkılar sağlamıştır. Bu kapsamda bizlere ev sahipliği yapan başta Adilcevaz Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy olmak üzere güneş enerjisi santrali, VEDAŞ işletme şefliği ve hidroelektrik santrali personellerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ederim" dedi.

Öğrenciler daha sonra VEDAŞ işletme şefliğini ziyaret ederek, burada bulunan trafolar ve çalışma ortamı hakkında bilgiler aldı. Ardından baraj mevkiinde bulunan hidroelektrik santralini de ziyaret eden öğrenciler, su akımından türbinlerle elektrik üretimini yerinde gördü.

img_20180402_094002.jpgimg_20180402_094037.jpgimg_20180402_105852.jpgthumbnail_20180402_095037.jpgthumbnail_20180402_105700.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6268 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
İlgili Haberler