1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Köy Okulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Kütüphane Açılışı

Köy Okulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Kütüphane Açılışı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde TÜBİTAK bilim fuarı ile kütüphane açılışı yapıldı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde TÜBİTAK bilim fuarı ile kütüphane açılışı yapıldı.

İlçeye bağlı Göldüzü Köyü Ortaokulunda
düzenlenen programda, öğrencileri temel bilim alanlarında teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin tanıtımı yapıldı.

Düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Savaş Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Çil ve beraberindeki heyet öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri gezerek proje sorumlusu öğrencilerden bilgi aldı. Ardından okulun bünyesinde kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş yaptığı açıklamada, "
Çocuklarımız bize ait değerleri bizim kültürümüzü bizim tarihimizi ve sanatı kültürü ve gelecek adına değerleri bir araya getirdikleri projelerle bize sunumlar yaptılar. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması noktasında da bu projelerin bu etkinliklerin önemli katkıları var. Geçen yıl ek olarak çıkan bilim fuarımız bu yıl açılışı gerçekleşti. Bu projeler ile öğrencilerimizin ilime olan ilgi ve isteklerini geliştirerek yeni bilim adamları yetiştirmek amaçlamaktayız. Bu projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

img-20191114-wa0008.jpgimg-20191114-wa0012.jpgimg-20191114-wa0013.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 14164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.