1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Köy Okulunda Robotik Kodlama Atölyesi Kuruldu

Köy Okulunda Robotik Kodlama Atölyesi Kuruldu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesindeki okulda kurulan Robotik Kodlama Atölyesinin açılışı yapıldı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesindeki okulda kurulan Robotik Kodlama Atölyesinin açılışı yapıldı.

Vali Oktay Çağatay, beraberindeki heyet ile birlikte okula yeni kazandırılan Robotik Kodlama Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Vali Oktay Çağatay, öğrencilerin atölyede yapmış oldukları robotik kodlama ile çalışan prototipler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Gelecek nesillerimizin, yeni teknolojiler üretebilmeleri ve yerli yazılımlar oluşturabilmeleri için Kodlama eğitiminin önemine değinen Vali Oktay Çağatay, "Okulumuzda yeni açılan atölye sayesinde çocuklarımız, deneme yanılma yöntemi ile fikirlerini, gerçeğe dönüştürebilecekler. Atölyenin okulumuza kazandırılmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ise yaptığı açıklamada, "Robotik Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır. Çocuklar erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Bu bağlamda çocuklarımıza bu atölyeler açılarak Robotik manada çalışmalarına katkı sağlamaktır. Bu Atölyenin Okulumuza kazandırılmasında emeği geçen Başta Kaymakamımız Sayın Tunahan Çil'e ve emeği geçen herkese teşekkürler ederim" dedi.

Adilcevaz Kaymakamlığı ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Aydınlar Beldesi Ortaokulunda hayata geçirilen "Türkiye’nin Geleceğinde Biz de Varız" projesi çerçevesinde oluşturulan, Robotik kodlama atölyesinin açılışına, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Savaş Dalgıç, Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Ergül, Öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

1-013.jpg2-010.jpgimg-20200219-wa0006.jpgimg-20200219-wa0013.jpgimg-20200219-wa0021.jpgimg-20200219-wa0025.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 33157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.