1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs Geçiren Hastalarda Üç Ay Sonra Yeni Belirtiler Görülüyor!

Koronavirüs Geçiren Hastalarda Üç Ay Sonra Yeni Belirtiler Görülüyor!

Korona virüsü atlatanları yakından ilgilendiren habere göre testiniz negatif çıksa aradan aylar geçse dahi öksürük, baş ağrısı, yorgunluk gibi belirtileri göstermeye devam edebilirsiniz.

A+A-

Korona virüsü atlatanları yakından ilgilendiren habere göre testiniz negatif çıksa aradan aylar geçse dahi öksürük, baş ağrısı, yorgunluk gibi belirtileri göstermeye devam edebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı 10 günlük izolasyon sürecinden sonra semptom göstermeyenlerin hayatına devam etmesini öneriyor, bunun nedeni de virüs kalıntılarının hala vücutta yaşıyor olması. İngiltere'de gerçekleşen bir araştırma sonucunda göre koronavirüsü atlatanlar uzun süre geçtikten sonra corona belirtilerini yeniden yaşayabiliyor. Son dakika haberine göre ayrıca koronavirüsü geçiren 10 kişiden birinde belirtiler tekrarlıyor.


Öksürük, tad ve koku kaybı, eklem ağrıları gibi belirtiler en çok rastlanan durumlar arasında yer alıyor. İngiltere'de Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yapılan arşatırmada corona virüse yakalanan kişilerde, yakalanmayanlara göre kalp krizi ve felç geçirme oranlarının 12 kat daha fazla olduğu ifade edildi. Son dakiak bilgisine göre uzun covid isimli raporda Covid-19'u yenen on kişiden birinde üç ay sonra kalıcı belirtiler görüldüğü saptandı.

CORONA GEÇİRENLER DİKKAT! SON DAKİKA GELİŞMESİ: 10 KİŞİDEN BİRİNİN BAŞINA GELİYOR

Koronavirüs geçiren hastalarda aradan üç ay gibi ciddi bir sürenin geçmesine rağmen hastalık belirtileri yeniden görülebiliyor. Üstelik pıhtıdan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle kalp krizi riski de söz konusu. Dikkat çeken araştırma sonuçları için devam edebilirsiniz...

İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu (ONS), tarafından yayımlanan "uzun Covid" raporunda, Covid-19'u yenen her on kişiden birinin hastalığı yendikten üç ay sonra kalıcı semptomlar yaşadığı ortaya konuldu.

Buna göre corona virüsten kurtulan İngilizlerin yüzde 9, 9'u 12 hafta sonra, yüzde 21'i ise beş hafta sonra hastalığın hala hastalığın kalıcı semptomlarından muzdarip olduğunu açıkladı.

FELÇ VE KALP KRİZİ RİSKİ 12 KAT DAHA FAZLA!

ONS rakamları ayrıca, Covid-19 geçirmeyen hastalara kıyasla corona virüse yakalanan kişilerde kalp krizi ve felç oranlarının 12 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

UZUN COVİD NEDİR?

Yeni tip corona virüsten (Covid-19) iyileşen binlerce insan, aylar sonra günlük hayatına dönmesini zorlaştıran semptomlarla mücadele etmeye devam ediyor. Hastaların, kronik yorgunluk ve bilişsel problemlerin birçok semptomunu bildirmesiyle oluşan durum "uzun süreli Covid" olarak adlandırılıyor.

NTV

Bu haber toplam 11290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.