1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kış Ortasında Süphan Dağı Eteklerindeki Gölde Yüzdü

Kış Ortasında Süphan Dağı Eteklerindeki Gölde Yüzdü

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde bir vatandaş, kış soğuğuna aldırmadan ilçede bulunan Aygır Gölü’ne girdi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde bir vatandaş, kış soğuğuna aldırmadan ilçede bulunan Aygır Gölü’ne girdi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şubat ayında, Bitlis'in Adilcevaz  İlçesi'nde  yaşayan  50 yaşındaki 4 çocuk babası Mehmet Akkoyun, 4 bin 58 rakımlı  Süphan dağı eteklerinde bulunan  Aygır gölünde yüzdü.

Adilcevaz'da  Şubat ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yazdan kalma günler yaşattı. Hava sıcaklığının yükselmesini fırsat bilen Mehmet Akkoyun, soluğu 4 bin 58 rakımlı  Süphan Dağı'nın eteklerinde bulunan Aygır gölünde aldı.

Sıcak havada buz gibi suda kulaç atarak yüzen Akkoyun, soğuk suyun insan sağlığı açısından faydalı olduğunu belirterek, "Her sene kış mevsiminde bu göl tamamen donmaktadır. Fakat bu sene havaların sıcak geçmesi nedeniyle gölde donma olmadı. Arkadaşlarımızla birlikte gezmek için geldiğimiz gölde, havanın güneşli ve gölün pırıl pırıl olduğunu görünce suyun cazibesine dayanamadım ve göle girmeye kararı verdim. Bu mevsimde ülkemizin en yüksek rakımında bulunan Aygır gölünde suya girmek gayet güzel ve insanı dinç yapıyor. İlçemiz turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ben buradan herkese sesleniyorum. Her açıdan doğal güzellikleri ile meşhur ilçemize gezi turları düzenleyerek gelip bütün bu güzellikleri yakından görsünler istiyorum" dedi.

img-20180208-wa0004.jpgimg-20180208-wa0006.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum