1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadınlardan Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

Kadınlardan Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde 'Üretimde Bende Varım Projesi' kapsamında kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde 'Üretimde Bende Varım Projesi' kapsamında kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Adilcevaz Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı katkılarıyla İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarına değişik yaş grubundan 250 bayan kursiyer katılıyor. El sanatları kursuna katılan bayanlar, kurs sayesinde hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünlerle ekonomilerine katkı sağlıyor.

Proje kapsamında kursa katılan kadınlar, aşçılık, kuaförlük, eski türk işlemeleri, tekstil işleri, su kabağından abajur yapımı, tablo eşyalara maraş işlemeleri, ahşap işleri, dekoratif ev tekstili, kanaviçe, tel kırma ve filografi gibi el sanatlarını öğreniyor.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Savaş Dalgıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kursta incelemelerde bulunarak kursiyerlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, kursa katılan kadınların güzel işler yaptığını ifade ederek, "İlçemizdeki kadınların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerinin yanı sıra daha iyi ortam ve şartlarda eğitim alabilmeleri için Belediyemiz ve Kalkınma Bakanlığı’nın SODES projesi kapsamında onlara bir mekân hazırlandı. Bu mekân sayesinde kadın kursiyerlerimizin burada aldıkları eğitimlerle güzel işler yaptıklarını gördük. Özellikle Belediye Başkanımıza ve belediyemiz personeline böyle bir proje hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, belediye olarak kadınlar için güzel bir mekân hazırladıklarını ifade ederek, "Adilcevaz belediyesi olarak ilçemizde kadınlarımızın boş zamanlarını daha güzel ve verimli bir şekilde değerlendirmeleri açısından hazırladığımız proje sayesinde onlara güzel bir mekân kazandırdık. Bugün gelip gördük ki kadınlarımız bu güzel mekânda çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Bu güzellikleri görmek bizleri çok mutlu etti. İnşallah zamanla bu mekânın daha iyi hale gelmesi için maddi imkânlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kadınlarımızı her açıdan desteklemek, bilgi ve beceri anlamında donatmayı, ihtiyaçları olduğunda yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve özellikle de aileyi güçlendirecek faaliyetler konusunda onları bilgilendirmek, bütçelerine katkı sağlayabilecekleri alanlarda desteklemek en önemli amacımızdır" dedi.

Ayrıca kurs bünyesinde açılan kreşte eğitim gören minik öğrencilere Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş tarafından karneleri verildi.

dsc_0006-023.jpgdsc_0005-034.jpgdsc_0021-024.jpgdsc_0026-028.jpgdsc_0029-021.jpgdsc_0034-016.jpgdsc_0041-031.jpgdsc_0055-011.jpgdsc_0077-012.jpgdsc_0099-005.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.