1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İki Dağcı Süphan Dağı’na Kış Tırmanışı Yaptı

İki Dağcı Süphan Dağı’na Kış Tırmanışı Yaptı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne gelen 2 dağcı, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne gelen 2 dağcı, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Van ve Diyarbakır’dan gelen İsmail Demir ve Mehmet Fatih Aktürk isimli 2 dağcı, Adilcevaz Kaymakamlığı'ndan gerekli izni aldıktan sonra, ilçeye bağlı Aydınlar Beldesinden 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Dağcılar 1 metreyi aşan kar ve soğuk rüzgâra rağmen, tırmanışı başarıyla tamamladı. Süphan Dağı’nın zirvesinde 'Başka Van Gölü Yok, Van Gölü Mavi ve Temiz Kalsın' pankartı açan dağcılar, Van Gölü’nün önemine dikkat çekti.

Diyarbakır'dan gelen Dağcı Mehmet Fatih Aktürk, Süphan Dağı kış tırmanışını başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Adilcevaz'da gerekli yerlerden yasal izinlerimizi aldıktan sonra Aydınlar Beldesi'ne bağlı Kışkılı Köyü'nden tırmanışa geçtik. Kar ve soğuk havaya rağmen tırmanışımızı başarıyla gerçekleştirerek 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na zirve yaptık. Bizim için gerçekten güzel bir tırmanış oldu. Bu tırmanışımız Süphan Dağı’na ikinci kış tırmanışımız oldu. Daha önce çeşitli dağlara da tırmanışlar yaptık fakat hiçbir dağ Süphan Dağı’na yaptığımız tırmanışın yerini tutmuyor. Dağcılar olarak aynı zamanda hem güvenlik açısından hem de çevredeki insanların ilgi ve alakalarından dolayı özellikle Süphan Dağı’nı tercih ediyoruz. Tekrardan Süphan Dağı’nda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm dağcı arkadaşlarımıza Süphan Dağı'na gelip bu güzellikleri yaşamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

img-20181224-wa0014.jpgimg-20181224-wa0015.jpgimg-20181224-wa0016.jpgimg-20181224-wa0019.jpgimg-20181224-wa0018.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.