1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GKY DER Kanser Vakalarının Araştırılmasını İstedi

GKY DER Kanser Vakalarının Araştırılmasını İstedi

Adilcevaz Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER), ilçedeki kanser vakalarının araştırılması için girişimlerde bulundu.

A+A-

Adilcevaz Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER), ilçedeki kanser vakalarının araştırılması için girişimlerde bulundu.

Son zamanlarda ilçede artan kanser hastalıkları ve kanserden meydana gelen ölümler üzerine, Adilcevaz Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kanser vakalarının araştırılması ve önlenmesi için girişimlerde bulundu.

Adilcevaz Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER) yönetim kurulu başkanı Kadir Köstekçi, ilçede kanser vakalarının arttığına dikkat çekerek, "22 günde 2 yakınını kanserden toprağa vermiş biri olarak söylüyorum; mutlaka kanserle etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. Yoksa her hafta bir yakınımızı kanserden toprağa vermeye devam edeceğiz. Bugün bizim canımız yandı, yarın başkalarının yanacaktır. Bu bağlamda, belirttiğimiz üzere yeni nesillerin daha sağlıklı yaşayabilmesi, göz göre ölüme gitmemesi ve bu illetten kurtulabilmesi için; Van Gölü havzası başta olmak üzere özellikle Adilcevaz ilçemizdeki kanser vakalarının araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi için Bitlis Valiliği, Sağlık Bakanlığı, Van YYÜ, Türk Kanser Vakfı ve Türk Kanser Araştırma Derneği nezdinde girişimde bulunduk. Gelin hep beraber sonuçlarını takip edelim ve geçmişte nasıl veremden dizanteriden, tifodan kurtuldu isek kanserden de kurtulalım" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4385 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum