1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Engelli Çocuklar Uzay Terapi Yoluyla Tedavi Oluyor

Engelli Çocuklar Uzay Terapi Yoluyla Tedavi Oluyor

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki rehabilitasyon merkezinde kurulan ilk uzay terapi sistemi sayesinde bedensel engelli çocuklar eğlenceli ve güvenli fizyoterapi görüyorlar.

A+A-

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki rehabilitasyon merkezinde kurulan ilk uzay terapi sistemi sayesinde bedensel engelli çocuklar eğlenceli ve güvenli fizyoterapi görüyorlar.

Fiziksel engeli olan ve egzersiz yaparken zorluk yaşayan çocuklar, kurulan sistem sayesinde tedavi seanslarını hem eğlenerek hem de verimli bir şekilde tamamlıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Destek Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Şener Uygun, sistem sayesinde engelleri daha kolay ve hızlı bir şekilde aştıklarını söyledi.

Uygun, sistemin yer çekimini ortadan kaldırarak engelli çocukların daha kolay hareket ettiklerini belirterek, "Sistem için ekstra kıyafetlerimiz var. Kıyafetlerle çocukları pozisyonlayabiliyoruz. Bu vücut pozisyonlaması ile çocukların vücut düzgünlüğünü korumayı amaçlıyoruz. Sistem sayesinde çocuklarımız hareketlerini eğlenceli ve daha rahat bir şekilde bedensel engellerinin üstesinden kolay bir şekilde gelebiliyor. Uzay terapisi; ortopedik, nörolojik ve pediatrik problemi olan çocuklar üzerinde kullanıyoruz. Biz burada daha çok pediatrik problemi olan çocuklarda sistemi kullanıyoruz. Bu istemi buraya kurduktan sonra çocuklarda daha çok başarı elde etmeye başladık" dedi.


Merkezin kurucusu Ecevit Özkan ise, 7 yıldır hizmet verdiklerini ve uzay terapisinin engelli çocuklara faydalı olacağını söyledi.

aw766725_03.jpg

İHA

Bu haber toplam 3875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.