1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Eksi 15 Derecede Buz Gibi Suda Yüzdüler

Eksi 15 Derecede Buz Gibi Suda Yüzdüler

Bitlis’te Beş Minare Akademi Derneği, sağlıklı yaşam ve Altınkalbur Göleti'ne dikkat çekmek amacıyla yüzme etkinliğinin 5'incisini düzenledi.

A+A-

Bitlis’te Beş Minare Akademi Derneği, sağlıklı yaşam ve Altınkalbur Göleti'ne dikkat çekmek amacıyla yüzme etkinliğinin 5'incisini düzenledi.

Etkinliğe katılanlar, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olduğu bölgede doğal bir gölet olan ve kaynak suyuyla beslenen Altınkalbur'a girererek kulaç attı. 

Bitlis'in Zeydan Mahallesi'nde bulunan Altınkalbur Göleti, bu yıl 5'inci kez Bitlis Beş Minare Akademi Derneğinin etkinliğine ev sahipliği yaptı. Derneğin, Altınkalbur etkinliğine katılanlar, hava sıcaklığının eksi 15 dereceyi bulduğu bölgede, karlar arasında kaynakla beslenen doğal gölete girererek buz gibi suda kulaç attı.

Etkinliği düzenleyen Beş Minare Akademi Derneği Başkanı Serdar Durer, hem sağlıklı yaşama hem de Altınkalbur’a dikkat çekmek için bu etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Durer, "Bitlis birçok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin şafağında doğmuş kadim bir kent. Kalıcı kar sınırı ülkemiz ve dünyanın birçok yerinden daha yüksek olduğu söylenmektedir. Bitlis akarsuları ile gölleri ile doğa harikası bir kent. Altınkalbur da bir çok türkülere, manilere konu olmuş dünyanın en soğuk sularından biri olarak  gösterilmektedir. Bizlerde yıllardan beridir hem yaz aylarında, hem de kış aylarında çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz şenlikleri gerçekleştiriyoruz. Her yıl gittikçe katılımcı sayısı artan bu etkinlimizin bu yıl da onlarca katılımcısı oldu. Bizler de bugün bu arkadaşlarımızla bu soğuk suya girerek etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Etkinliğe katılan Abidin Araboğa ise, insanların her yıl kendisini böyle etkinliklerle resetlemesi gerektiğini belirterek, "Bizlerde yılda bir kez bu etkinliğe katılarak kendimizi resetlediğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki etkinliklere de elimden geldiğince ve sağlım elverdikçe katılacağım. Şu anda güneş olmasına rağmen eksi  15 derece bir soğuk var. Buna rağmen suya girip etkinliğimizi gerçekleştirdik" diye konuştu. 

* Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çıkan reklamlara her gün farklı aralıklarla günde en az 2 defa tıklayıp reklamlarda en az 30 Saniye gezerek bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi dijital medyanın tek gelir kaynağı, sitede yer alan reklamlardır. Adilcevaz başta olmak üzere Bitlis’in ve bölgemizin en çok takip edilen ve güncellenen haber sitesi devamlılığını ve hizmet kalitesini sitede yer alan reklamlardan elde ettiği gelirle sürdürüyor.

Özellikle siteye girişlerde, haber sayfalarına girişlerde, sitemizin en alt kısmında ve haber metinlerinin alt kısımlarının yanı sıra herhangi bir yerde karşınıza çıkan reklamlara tıklamanız önem arz etmektedir.

İlginize ve desteğinize şimdiden teşekkür ederiz.


8925-(3).jpeg8925-(2).jpeg8925-(1).jpegDHA

Bu haber toplam 9736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.