1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ceviz Yemenin Bu Faydalarına İnanamayacaksınız!

Ceviz Yemenin Bu Faydalarına İnanamayacaksınız!

Ceviz birçok faydaya sahiptir hem vitamin hem mineral deposu olarak da bilinir. Ve ceviz yediğinizde vücutta değişimlere sebep olur. İşte cevizin inanılmaz faydaları...

A+A-

Ceviz birçok faydaya sahiptir hem vitamin hem mineral deposu olarak da bilinir. Ve ceviz yediğinizde vücutta değişimlere sebep olur. İşte cevizin inanılmaz faydaları...

Ceviz birçok faydaya sahiptir ve yenildiğinde vücutta inanılmaz değişimlere sebep olur. Diyabet ve kalp hastalığı gibi bazı sağlık sorunlarının risklerini azaltması, kanseri önlemeye yardımcı olması ve erkeklerde üreme sağlığına olan katkıları bunlar arasında yer alıyor. Hatta cevizi yemeseniz bile size yine de faydası olabilir! Nasıl mı? İşte cevabı...

1-SAĞLIKLI BİR KALP

Yüksek kolesterol seviyeleri kalp sorunlarına neden olabilir. Ceviz, vücudunuz için zararlı olan LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bazı yağ asitleri içerir. Yapılan bazı çalışmalar ayrıca cevizin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu da beraberinde kalp krizi, felç ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.


2-KİLO KAYBINA YARDIM

Yapılan bir araştırmada, düzenli olarak ceviz tüketmenin dinlenme sırasında bile kalori yaktırdığını gösterdi. Ayrıca rutin olarak ceviz yiyenlerin yemeyenlere göre daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ceviz ayrıca iştah kontrolünde de fayda sağlıyor.


3-DÜŞÜK DİYABET RİSKİ

Fazla kilolu insanların daha yüksek kan şekerine sahip olma olasılığı fazladır. Ceviz, kilo yönetimine yardımcı olarak obeziteyi önler ve diyabet riskini de azaltır. 2016 yılında yapılan bir araştırmada, ceviz yağı tüketmenin kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olduğu ortaya çıktı.


4-GÜÇLÜ KEMİKLER

Ceviz iyi bir bakır kaynağıdır. Bu mineralin yeterince elde edilmemesi osteoporoz riskini artırabilir. Bu da kemiklerinizi daha ince ve daha az yoğun hale getirerek kırılmasını kolaylaştırır. Cevizde bulunan diğer bir mineral de kemikleriniz için önemli olan magnezyumdur. Magnezyum, vücutta kalsiyumun iyi emilmesi için yardım eder.


5-BAZI KANSER RİSKLERİNDE AZALMA

Ceviz yemek meme, prostat ve kolorektal kanser riskini azaltabilir. Anti-enflamatuar etkiye sahip olan ceviz, vücuttaki hormon reseptörlerini bloke edebilir. Bu da meme ve prostat kanserleri gibi hormonla ilişkili kanserlerde riski azaltabilir.


6-ERKEK ÜREME SAĞLIĞI İÇİN DESTEK

Rafine karbonhidrat bakımından zengin olan sağlıksız bir yemek, azalmış sperm fonksiyonu ile ilişkilidir. Ceviz, sperm kalitesini artırabilen antioksidanlar açısından zengindir. Bu da spermde strese bağlı olarak ortaya çıkan hasarı azaltmaya yardımcı olur.


7-ATEROSKLEROZ RİSKİNDE AZALMA

Ateroskleroz yani damar sertliği kalp krizi, felç veya kalp yetmezliğine yol açabilen bir durumdur. Oksitlenmiş LDL kolesterol, arterlerinizde biriktiğinde daralmaya yol açar. Ceviz, LDL kolesterolün oksidatif hasarını önleyebilen ve bu nedenle ateroskleroz riskini azaltan harika bir antioksidan kaynağıdır.


8-SAĞLIKLI BİR BAĞIRSAK FLORASI

Bağırsakta "iyi" ve "kötü" bakteri bulunur. "İyi" bakteriler sindirime yardımcı olur ve "kötü" bakterileri yok eder. Vücudunuzda çok fazla zararlı bakteri varsa kilo alımı, inflamasyon ve kolorektal kanser gibi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir . Ceviz yemek, yararlı bakterilerin sayısını artırarak bağırsak sağlığını güçlendirir.


9-DAHA CANLI BEYİN FONKSİYONU

Ceviz, hafızanızı ve öğrenme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca bilişsel gerilemeyi ve nörodejeneratif hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Beyninizdeki oksidatif hasarı ve iltihabı azaltabilen polifenolik bileşikler de içerir.


10-CEVİZİN YEMEDEN DE SAĞLADIĞI O FAYDA

Ellerinizi masaj yapmak için ceviz de kullanabilirsiniz. Bu, yoğun bir şekilde klavye ve mouse kullananlar için özellikle rahatlatıcı olabilir. Avucunuzda kabuklu cevizleri döndürerek stresinizi de hafifletebilirsiniz. 

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 23804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.