1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Bitlis'te Öğrenme Şenliği Düzenlendi

Bitlis'te Öğrenme Şenliği Düzenlendi

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurslarda yapılan çalışmalar için 'Öğrenme Şenliği’ adı altında program düzenlendi.

A+A-

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurslarda yapılan çalışmalar için 'Öğrenme Şenliği’ adı altında program düzenlendi. Programında öğrenciler tarafından konser verilip, halk oyunları gösterileri yapıldı.   

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Murat Kütük, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, bir konuşma yaptı.

Korkmaz, "Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından bir kopmuş demektir’ ülkelerin gelişmişlik düzeyi sanata ve sanatçıya, müziğe, edebiyata, şiire, resme verdiği değere bağlıdır. Eğitim öğretim yılının başından günümüze kadar kursiyerlerimiz, öğretmenlerimiz, halk eğitim merkezi müdürlerimiz, öğrencilerimiz, hayat boyu öğrenme şubemiz büyük emekler sarf etti. Bizim beslendiğimiz kültür ve beslendiğimiz değerler insanlığa ve islam tarihine büyük hizmetler vermişlerdir. Adeta kültür tecessüm etmiştir. Tecessüm etmeyle kalmamış Anadolu coğrafyasının da mührü olmuştur. Bugün açılacak sergimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Tatvanlı öğrencilerden oluşan sportif gösteriler yer aldı. Program Halkoyunları gösterisi ve öğrencilerin mini konseri ile devam etti.

Program, Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve kurum amirlerinin katıldığı kurdela kesme ve standların gezilmesi ile sona erdi. Etkinliklere Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanvekili Necmettin Boz'un öncülüğünde İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de katıldı. Açılan sergi 2 gün boyunca açık kalacak. Sergi boyunca da çeşitli müzik dinletisi ve konserler yer alacak.

img-20170525-wa0015.jpgimg-20170525-wa0039.jpgimg-20170525-wa0047.jpgimg-20170525-wa0057.jpg
DHA

Bu haber toplam 2853 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.