1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Bitlis'te Eğitime 100 Milyonluk Dev Yatırım

Bitlis'te Eğitime 100 Milyonluk Dev Yatırım

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 2017 yılında Bitlis'e çok büyük eğitim yatırımları yapılacağının müjdesini verdi.

A+A-

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 2017 yılında Bitlis'e çok büyük eğitim yatırımları yapılacağının müjdesini verdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Türkiye’nin geleceğine yapılacak en büyük yatırım eğitimdir. Ak Parti hükümetleri bu bakış açısı ile bütçede en büyük payı her zaman Milli Eğitim Bakanlığına ayırmıştır. Bitlis'in ihtiyaç duyduğu eğitim yatırımları ile ilgili olarak Sayın Milli Eğitim Bakanımız ve bakanlık bürokratlarıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde; Bitlis Merkez’e 24 derslikli Teknik Lise binası ve 1 atölye binası, Adilcevaz’a 16 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 100 kişilik pansiyon; Güroymak’a 16 derslikli halk eğitim merkezi Binası; Güroymak ve Ahlat’a Öğretmen Evi olmak üzere toplam 43 milyon 500 bin yatırım bedeli ile 2017 yılı devlet yatırım programına alındı.

Bunlarla birlikte toplam 27 milyon 500 bin bütçeli, Tatvan 16 Derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 200 öğrencilik pansiyon ve Güroymak 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 200 Öğrencilik pansiyonun ihalesi yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi yatırımları ile beraber Bitlis’e 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarla, Bitlis’te bu yıl eğitim açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olacaktır. Bütün bu çalışmalar çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için. Ülkemiz Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken nitelikli insan yetiştirmek için hükümetimiz her türlü imkânı sağlıyor. Bu çerçevede ilimize yapılacak eğitim yatırımları aralıksız devam edecek. Bitlis’imize ve eğitim camiamıza müjdeler olsun. Buradan her zaman desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımıza, ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 9603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum