1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Bitlis’te Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Bitlis’te Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Bitlis'te Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında yılın ahisi seçilen 62 yıllık şapka ustası Cemil Ölekli’ye cübbe giydirildi.

A+A-

Bitlis'te Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında yılın ahisi seçilen 62 yıllık şapka ustası Cemil Ölekli’ye cübbe giydirildi.

Esnaf Odaları temsilcilerinin Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende, oda temsilcileri daha sonra Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti.

Valilik makamında Bitlis'te yılın ahisi seçilen 62 yıllık şapka ustası Cemil Ölekli’ye cübbe giydirildi. Valilik toplantı salonunda süren programda hafta çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Kutlamalarda konuşma yapan Vali Ahmet Çınar, ahiliğin bir gelenek olduğunu belirterek, "Ahilik Osmanlı döneminde esnaflıkta, üretimde, teşkilatlanmada, çırak yetiştirmede, ahlakta, disiplinde çok etkili olmuş bir müessesedir. Biz değerlerimize sahip çıkmazsak, hazinelerimizi kaybetmiş gibi zarar görürüz. Biz geçmişimize, değerlerimize sahip çıkacağız. Onunla büyük oluruz, onunla var oluruz, onunla saygın oluruz, onunla geleceğimize daha iyi bakarız" dedi.

218c59814dc2ab80b0d48e757c2156e8.jpg

DHA

Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.