1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bitlis’te 30 Milyon Liralık Sağlık Yatırımının Temelleri Atıldı

Bitlis’te 30 Milyon Liralık Sağlık Yatırımının Temelleri Atıldı

Bitlis’te Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) temelleri atıldı.

A+A-

Bitlis’te Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) temelleri atıldı.

Bitlis’in öz evladı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında 30 milyon liralık bir yatırımla ilimize kazandırılan projenin ihalesinin yapılmasının ardından inşaat çalışmaları başladı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte tedavi merkezleri, Bitlis’te önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında önemli bir adım olan AMATEM ve ÇEMATEM projesi sayesinde alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan hastalar, yeniden hayata kazandırılacak.


"ÇOK CİDDİ BİR SORUN"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz sitemize yaptığı açıklamada, madde bağımlılığının gençler için büyük tehdit oluşturduğunu ve ailelere önemli görev düştüğünü ifade ederek, "Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı olan hastalarımızın tedavi göreceği merkezlerin temel inşaatına başladık. Keşke bu temele ihtiyaç duyulmasaydı, keşke bunun yerine bir okulun temeli atılsaydı. Ancak ilimizde bu konuda çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bunu kaynağında kurutmamız gerekiyor ve ailelere çok önemli görevler düşüyor. Bu gençlerin enerjisini ülkenin kalkınması için kullanmamız lazım. Bunların her birisini ülkenin birer fedaisi haline getirmemiz lazım. Bizler her vatandaşımızı risklerden korumalıyız. Bu önlemler sonrası bu merkezlere ihtiyaç duyan kardeşlerimiz gençlerimiz olacaktır. Bu merkezler, inanıyorum ki vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmada, madde bağımlılığını terk etmede insanımıza faydalı olacaktır. İlimizin temel ihtiyacı olan ve herkes tarafından da acilen kabul gören, gerek AMATEM, gerek ÇEMATEM merkezimizin temelinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ÖNEMLİ BİR YATIRIM"

Bitlis Yeşilay Cemiyeti şube başkanı Avukat Serdar Yazar ise, tedavi merkezlerinin önemine dikkat çekerek, "Geçen sene projesini paylaştığımız ve ilimizde madde bağımlılığı noktasında erken tanı ve tedavi konularında faaliyet gösterecek AMATEM ve ÇEMATEM kurumlarının temeli atılarak inşaatlarına başlandı. Konuyla alakalı girişimlerimiz neticesinde duyarlılık gösterip icrai faaliyet noktasında emek harcayan başta eski milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz’e, Bitlis eski valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, İl Sağlık Müdürümüze ve diğer kurum amirlerine şahsım ve başkanlığını yürüttüğüm Bitlis Yeşilay şubesi adına teşekkürü bir borç bilirim. Gönül ister ki bu kurum ve kuruluşlara hiç ihtiyaç olmasın. Ve dilerim ki ileride bu kurumlar işlevini yitirir de her biri bir bilim ve sanat merkezi olmak üzere tahsis edilir. Bu sorunun ilimizde ve ülkemizde bir an evvel kökünün kazınması diliyorum" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6639 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum