1. HABERLER

  2. BİTLİS

  3. Bitlis’te 149 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Bitlis’te 149 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Bitlis ve çevresinde 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 149 köy yolu ulaşıma kapalı.

A+A-

Bitlis ve çevresinde 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 149 köy yolu ulaşıma kapalı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent merkezinde kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye ulaştığı belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının da tek tek açılmaya başlandığı, halen 149 köy yolunun da kardan dolayı ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı olan köy yollarında İl Özel İdaresine ait ekiplerin aralıksız çalıştığı, yağışın durması halinde 2 gün içinde bütün köy yollarının ulaşıma açılacağı ifade edildi.

Bitlis kent merkezinde kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yolları ve sokakların temizlenmesi için de belediye ekipleri gece boyunca aralıksız çalıştı. Ana yolların açık tutulmasına özen gösteren belediye ekipleri, 10 ayrı ekip ile çalışmalarını yürütüyor. Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehir merkezinde bulunan yollar ve 13 mahalle yolunu açık tutabilmek için gece gündüz ekipler halinde nöbetleşe çalışmalar yürütüyor.

Bitlis Belediyesi’nden yapılan açıklamada; "Kar yağışının ardından 13 mahallede ana yoları açık tutmayı başaran Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün gece şehir merkezi odaklı çalışmaları gece boyunca sürdürdü. Gece geç saatlerde ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda şehir merkezinde yaya yolu üzerinde bulunan kar kütlelerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Fen işleri müdürünün de katılımıyla yürütülen kar temizleme çalışmaları, çarşı merkezde başlayarak, gece boyu çalışmalar devam etti."


DHA

Bu haber toplam 2489 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.