1. HABERLER

  2. ADVERTORİAL / BASIN BÜLTENİ

  3. Bitlis Kiralık Daire Nasıl Bulunur? Bitlis Kiralık Daire Rehberi

Bitlis Kiralık Daire Nasıl Bulunur? Bitlis Kiralık Daire Rehberi

Son istatistiklere göre yaklaşık 350 binlik bir nüfusa sahip olan, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bitlis, satılık daire alternatifleri yatırımcılar tarafından incelenen bir bölgedir.

A+A-

Son istatistiklere göre yaklaşık 350 binlik bir nüfusa sahip olan, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bitlis, satılık daire alternatifleri yatırımcılar tarafından incelenen bir bölgedir.

Nüfusun yüzde 64’ünün yaşam için şehirleri tercih ettiği bu kent içerisinde özellikle merkezi bölgelerde Bitlis kiralık daire seçeneklerinin sınırlıdır. Bundan dolayı konut satış oranları oldukça düşük olan bu kentte kiralık dairelerin hangi değer aralığında sunulduğunu ve bölgeden bölgeye ne gibi farklılıklar gösterdiğini öğrenmek hem yatırımcılar hem de potansiyel kiracılar için iyi bir fikir olabilir. Bölgede 100 metrekare için ortalama emlak konut değerinin 135 bin TL olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak konutların satış fiyatı ise 101.405 TL ile 169.000 TL arasında değişmektedir.


Bitlis, il merkezi, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan olmak üzere toplamda 7 ilçeye sahiptir. Her bir ilçenin emlak konut piyasası diğerinden farklıdır. Bitlis il merkezi, şehirde yaşamayı tercih eden nüfusun yoğunluğu sebebiyle kiralık daire alternatifleri ve fiyatları bakımından diğerlerinden ayrılmayı başarıyor.

Bitlis Kiralık Daire Bulmanın En Kolay Yolu Nedir?

Bitlis kiralık daire arayışında olan bireyler sıklıkla kiralık ev arama siteleri üzerinden araştırma yapıyorlar. Özellikle Bitlis Tatvan kiralık daire, Adilcevaz kiralık daire gibi seçenekleri incelemek adına bölgeyi karış karış gezmek mümkün olmadığı gibi, gereksiz bir şekilde zaman kaybı haline gelebilir. Türkiye’de sıklıkla kullanılan Flatfy kiralık ev arama motoru, farklı lokasyon opsiyonları ile kullanıcılara en uygun kiralık ev ilanlarını sunmaktadır. Türkiye’deki güvenilir ve prestijli emlak konut ilan sitelerinden veri alan ve bu verileri kullanıcıya bir arada sunarak zaman kazandıran Flatfy, bu yüzden sıklıkla tercih ediliyor.

Bitlis’te Kiralık Ev Nerden Tutulur? İlçe Raporları!

Bitlis’te kiralık ev tutarak yaşamına başlamak isteyenler için 7 farklı ilçe seçeneği var. Fakat istihdam, ulaşım ve sosyal çevre koşulları incelendiğinde özellikle birkaç ilçe diğerlerinden daha ön plana çıkmaktadır. Özellikle Bitlis Eren Üniversitesi’nin Bitlis merkez bölgesindeki yerleşkesi, öğrenci nüfusunun artışı ile kiralık konut pazarının da hareketlenmesine sebep olabiliyor.

Bitlis Merkez Kiralık Ev Seçenekleri

Bitlis merkezde rezidans, kiralık daire, villa ya da müstakil konut gibi farklı seçenekler bulabilirsiniz. Farklı konut seçenekleri, farklı demografik özelliklere sahip olan birey ya da ailelerin aynı bölgedeki daireleri kiralayabilmesine olanak tanıyor. Özellikle üniversite çevresindeki az odalı dar konutlar öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bitlis Merkez’de sıfır daire seçeneklerinin de çok olması büyük bir avantaj. 3+1 odalı bir daire Bitlis Merkez bölgesinde aylık yaklaşık 900 ile 1100 TL arasında kiralanabiliyor. Bu fiyat aralığında kiralanan dairelerin kondisyonunun oldukça yüksek olduğunu söylemek mümkün. Bu sayı, 2+1 odalı daireler için 700 TL’ye kadar düşebilmektedir. Bitlis Toki kiralık daire seçeneklerini araştıranlar da merkez bölgesini tercih edebilirler. Toki dairelerinde 3+1 odalı alternatifler, diğer dairelere oranla yaklaşık 50 ile 100 TL arasında daha düşük bir kira bedeline sahip olabiliyor.

Bitlis Tatvan Kiralık Daire Seçenekleri

Bitlis Tatvan kiralık daire alternatifleri, merkez bölgesine oranla daha lüks kiralık daire arayanlar ve nezih bir bölgede yaşamak isteyenler için yaratılmış denebilir. Tatvan bölgesi merkeze yakın, ulaşım ağı son derece gelişmiş bir bölge olarak çok sayıda birey tarafından tercih ediliyor. Bitlis genelinde yaklaşık 17 yıl olan konut amortisman süresi burada daha düşük olabilmektedir. Kiralar bu bölgede diğerlerine göre biraz daha yüksek. Çünkü bölgede göl manzarasına sahip olan konutların sayısı da oldukça fazla. Bitlis Tatvan bölgesinde kiralık daireler incelendiğinde, 3+1 odalı konutların yaklaşık 1000 ile 1200 arası bir fiyat karşılığında kiralandığını görebilirsiniz. Bu oran 2+1 odalı konutlar için 850 TL’ye kadar gerileyebilmektedir.

Bitlis Adilcevaz Kiralık Daire Seçenekleri

Bitlis Adilcevaz kiralık daire seçeneklerini araştıran ve kiralık ev arama motoru üzerinden lokasyon bazlı arama yapanlar, Van Gölünün kıyısında kalan bu ilçenin daha düşük kira bedeline sahip dairelere ev sahipliği yaptığını fark edecektir. Adilcevaz bölgesinde 3+1 odalı konutlar 800 ile 1000 TL arasında kiralanmaktadır. Ayrıca 2+1 odalı konutların da bölgede yüksek bir değeri olduğunu söylemek mümkün. Çayır Mahallesi, Adilcevaz kiralık daire alternatifleri arasında sıklıkla tercih edilen bir lokasyondur. Daire alımının son derece düşük olduğu bölgede kiralık daire alternatiflerinin de az olduğunu söylemek mümkün.

Bu haber toplam 29104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.