1. HABERLER

  2. EDİTÖRÜN YORUMU

  3. Bitlis Hava Alanı İçin En Uygun Yer Adilcevaz

Bitlis Hava Alanı İçin En Uygun Yer Adilcevaz

Bitlis’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis halkına hava alanı müjdesi vererek etüt çalışmalarına başladıklarını söyledi.

A+A-

ANALİZ HABER - Bitlis’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis halkına hava alanı müjdesi vererek etüt çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz; Bitlis’e yapılması planlanan hava alanı için en uygun yer olarak Adilcevaz ön plana çıkıyor. Çünkü yer konumu ve hava şartları nedeniyle hava alanının Adilcevaz’a yapılması gerekmektedir. Özellikle bu yıl ağır kış şartlarının yaşandığı ilimizde Bitlis merkez başta olmak üzere bütün ilçeler yoğun kar yağışından ve tipiden önemli ölçüde etkilenirken, Adilcevaz diğer yerlere göre neredeyse hiç etkilenmedi.

Ayrıca ilimize yapılması istenen Havaalanı için en uygun yerin Adilcevaz’a 20 Kilometre uzaklıkta yer alan Gülistan (Filistan) Ovasına yapılması yöre ve arazi durumunun yanı sıra fizibilite bakımından en uygun yer olacak.

Havaalanı için Bölgede inceleme yapacak olan teknik elemanların, Adilcevaz-Erciş-Patnos Üçgeninde bulunan Gülistan Ovası civarını önemle dikkate almaları gerekiyor. Çünkü burada yapılacak olan Havaalanını sadece Bitlis ve ilçeleri kullanmayacak aynı zamanda yörede büyük nüfus yoğunluğuna sahip olan Van’ın Erciş ve Ağrı’nın Patnos ilçeleri başta olmak üzere Muş’un Malazgirt ilçesinin yanı sıra bölgeye yakın olan diğer yerleşim yerleri içinde uygun olacak. Bu sayede Gülistan ovasına yapılacak olan Havaalanı ilimiz ekonomisine daha çok katkı sağlayacak ve aynı zamanda yolcu ve sefer sorunu yaşanmayacaktır.

Daha önce Tatvan-Ahlat Karayolunun 7. Kilometresinde bulunan Sorgun mevkiinde Tatvan Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait arazinin Havaalanları için uygun olduğu görülmüş ancak Genel Kurmay Başkanlığı, Tatvan 6’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait arazinin Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olduğunu, tatbikat ve eğitim amaçlı kullanılması ve gelişmeye müsait olmaması nedeniyle buraya yapılması planlanan Havaalanı için gerekli izni vermemiştir. Ayrıca Havaalanı yapılması planlanan bölgenin yakınlarında Van ve Muş Havaalanları bulunmasının yanı sıra Tatvan-Ahlat arasına yapılması planlanan Havaalanı için fizibilite şartlarını sağlamadığı ve ekonomik olmayacağı nedeniyle uygun görülmemiştir.

Yıllardır ilimize yapılması düşünülen ancak çeşitli sorunlar nedeniyle bir türlü yapımına başlanamayan Havaalanı için önerdiğimiz bölgenin dikkate alınıp değerlendirilerek bu fırsatın kaçırılmamasıdır. Ağrı, Van, Muş, Siirt, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Kars, Iğdır, Elazığ, Şanlıurfa ve Bingöl illerinin tamamında Havaalanı bulunmakta, ancak bölgede Havaalanı bulunmayan tek il olarak Bitlis ilimiz göze çarpmaktadır.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 23480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
11 Yorum