1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bahçedere Köyü Örnek Köy Oldu

Bahçedere Köyü Örnek Köy Oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Örnek Köy Projesi kapsamında, Bitlis’in Adilcevaz İlçesine bağlı Bahçedere Köyü örnek köy seçildi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Örnek Köy Projesi kapsamında, Bitlis’in Adilcevaz İlçesine bağlı Bahçedere Köyü örnek köy seçildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu proje kapsamında her ilde seçilecek 3 örnek köyde, tarım ve hayvancılık faaliyetleri desteklenerek çiftçinin ve köy halkının daha çok gelir elde etmesi sağlanacak.

Adilcevaz ilçesine 11 Kilometre uzaklıkta bulunan 1200 kişilik nüfusa sahip Bahçedere Köyünün Muhtarı Kasım Koyuncu, bahsi geçen proje ile birlikte, kırsal nüfusun ve tarımsal üretimdeki verimliliğin artacağını dile getirdi.

ARSA DEĞERLERİ ARTACAK

Muhtar Kasım Koyuncu, proje sayesinde köylerinde bulunan arsaların değerinin de artacağını ifade ederek, "Örnek köy projesi kapsamında ilimizden 3 köy örnek köy olarak seçildi. Bu köylerden biride Bahçedere Köyü oldu. Bu projenin amacı köyde yaşayanların hayat standardını yükseltmek amacıyla köylerimizde yapılacak olan projelere yüzde 130 arttırılmış şekilde destek verilecek. Proje sayesinde inşallah köyümüzde istihdam da artmış olacak. Bu sayede hem köylü vatandaşların gelirleri hem de köyümüzde bulunan arsaların değeri artmış olacak. Aynı zamanda proje kapsamında köyümüze destek ve teşviklerde bazı ayrıcalıklar da tanınacak" dedi.

img-20180225-wa0001.jpgimg-20180225-wa0033.jpgimg-20180225-wa0032.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 11796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.