1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Amerika’da Yaşayan Adilcevazlı Doktor Koronavirüs Hakkında Açıklama Yaptı

Amerika’da Yaşayan Adilcevazlı Doktor Koronavirüs Hakkında Açıklama Yaptı

Türkiye’de başladığı eğitim hayatını Amerika’da tamamlayan ve çalışmalarını orada devam ettirmekte olan Adilcevazlı tıp doktoru Fuat Biçer Koronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

M. CİHAT GÜNAY / ADİLCEVAZ - Türkiye’de başladığı eğitim hayatını Amerika’da tamamlayan ve çalışmalarını orada devam ettirmekte olan Adilcevazlı tıp doktoru Fuat Biçer Koronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünya sağlığını ve ekonomisini önemli ölçüde etkileyen salgına karşı çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Biçer, bu tür durumlar karşısında tıpın acizliğinin üzücü olduğunu belirtti.

Tedavi için şimdiye kadar herhangi bir ilaç veya aşı üretilemediğini,tedavi yöntemleri ve olası aşı üzerinde çok yoğun çalışıldığını vurgulayan Biçer, aşının bulunması halinde büyük ödülleri taahhüt eden ünlülerin bile olduğu söyledi.

Koronavirüsün ebola, sars, nezle, grip gibi RNA ailesinden olduğunu belirten Biçer, "Çin’den dünyaya yayılan bu virüse ilk olarak Koronavirüs denilse de Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVID-19 olarak adlandırılmaktadır. Bu virüs her an her yerde karşımıza çıkabilir. Üst solunum yolları enfeksiyonlarının %5-10’luk kısmını oluşturan bu virüsün bazen salgın bazen de tek vaka şeklinde seyretmektedir. Virüs özellikle altta yatan akciğer hastalığı olanlarda, bağışıklık sistemi çok zayıf çocuk ve yaşlılarda daha etkili olup ölümle sonuçlanabilmektedir. Virüs çoğunlukla kış aylarında, bazen ilkbahar ve sonbahar aylarında, nadir olarak yaz aylarında görülmektedir. İnsanlarla yakın mesafedeyken onların ağız salgılarına maruz kalındığında, öpüşmede, sarılmada, tokalaşmada, kalabalık alanlarda uzun süre bulunma durumunda bulaşma riski artmaktadır. Önlem konusunda ise hasta kişilerden mümkün mertebe uzak durulması ve temizliğe çok dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 23080 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.